Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolele ascunse din hârtia igienică. Uite ce să nu mai folosești începând de astăzi

Pericolele ascunse din hârtia igienică. Uite ce să nu mai folosești începând de astăzi

Există numeroase tipuri de hârtie igienică pe piață, care diferă mult între ele. Testele arată că în mai toate sortimentele se găsesc substanțe periculoase pentru organism, mai exact pentru zonele intime.

Pericolele ascunse din hârtia igienică. Uite ce să nu mai folosești începând de astăzi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    21 Ian 2020   •   10:26

Hârtia igienică reciclată - folosită de cei care vor să protejeze mediul. În procesul de reciclare se folosește BPA, bisfenolul A, care poate imita caracteristicile hormonului estrogen și poate cauza efecte negative asupra sănătății, potrivit libertatea.ro.

Fără clor, PCF sau ECF - hârtia igienică ce nu este albită cu clor, dar au fost folosiți alți derivați ai clorului pentru a albi fibrele din care hârtia a fost produsă. Acești derivați pot fi cancerigeni.

Cu loțiuni sau parfumuri - hârtia pe care scrie că are în compoziție aloe vera sau vitamia E conține uleiuri obținute din petrol sau parafină ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism.  

Hârtia ultra strong, care este mult mai densă - conține formaldehidă, responsabilă pentru iritații dure la nivelul pielii, putând duce chiar și la cancer.
 

×
Subiecte în articol: hartie igienica
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close