Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Pericolul din apa plată cu lămâie. Se spune că e bună la diete, dar nimeni nu-ți zice cât de periculoasă poate fi

Pericolul din apa plată cu lămâie. Se spune că e bună la diete, dar nimeni nu-ți zice cât de periculoasă poate fi

Pericolul din apa plată cu lămâie. Se spune că e bună la diete, dar nimeni nu-ți zice cât de periculoasă poate fi
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    18 Dec 2017   •   21:39

Apa plata cu lămâie este o băutură care a făcut istorie. Totuşi, înainte de a da fuga la frigider să scoţi lămâile, trebuie să iei în considerare un avertisment dat de specialiştii în siguranţa alimentară. Chiar şi o felie de lămâie pusă în băutură îţi poate face rău.

Un studiu apărut în Journal of Environmental Health a scos la iveală faptul că lămâia poate fi o sursă de contaminare cu bacterii. Cercetătorii au colectat felii de lămâie de la 21 de restaurante diferite. Rezultatul este înspăimântător: peste 70% dintre ele conţineau bacterii atât pe coajă, cât şi pe pulpă, iar aceastea duceau la riscul de contractare a diferitelor boli, potrivit gustarte.ro.

Cercetarea realizată de specialiști de la Clemson University arată că nu lămâile sunt adevărata problemă, ci mâinile care le manipulează, tocătoarele pe care sunt tăiate sau alte ustensile. E.coli este doar una dintre bacteriile care se transferă 100% de pe mâinile umede pe lămâie, iar efectele asupra sănătăţii sunt grave: diaree, vomă, febră, deshidratare. 
 

×
Subiecte în articol: lamaie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close