Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Patru delfini şi trei lei de mare, salvați din Harkovul bombardat de ruşi, au fost aduşi în ţara noastră

Patru delfini şi trei lei de mare, salvați din Harkovul bombardat de ruşi, au fost aduşi în ţara noastră

Patru delfini şi trei lei de mare din Harkovul bombardat de ruşi au fost aduşi în ţara noastră, la Delfinariul din Constanţa. Asta după ce o asociație ucraineană a avertizat că animalele au rămas fără hrană. Acum, sunt în siguranţă, iar dresorii lor abia aşteptă să înceapă antrenamentele.

Patru delfini şi trei lei de mare, salvați din Harkovul bombardat de ruşi, au fost aduşi în ţara noastră
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    12 Mai 2022   •   09:05

Erau orele prânzului când maşinile cu delfinii și leii de mare din Harkovul bombardat au trecut de vama Isaccea. Destinația? Delfinariul din Constanța.

Drumul până la Constanţa nu a fost uşor, dar dacă nu ar fi fost aduse aici, animalele riscau să moară de foame. Acum, sunt în siguranţă.

"Bineînţeles că au trebuit să fie şi un pic sedaţi ca să stea liniştiţi, un mamifer marin care e învăţat să înoate nu poate sta nemişcat atâtea ore", spune Angelica Curlișcă, şef secţie Delfinariu Constanţa

Au şi nume: Marussia, Veter, Kike si Maia.

Dresorii le sunt alături şi au dus din Ucraina toate obiectele necesare pentru antrenament. Dar mai au de aşteptat până atunci. Deocamdată, cei patru delfini şi cei trei lei de mare trebuie să stea în carantină. Timp de o lună de zile, vor fi supuşi mai multor analize şi controale medicale.

"Trebuie să le luăm analize, să vedem cum se comportă, ce fac, dar în general, li se urmăreşte acum ritmul de respiraţie, la cât timp ies pentru a respira şi aşa mai departe, pentru adaptare", a povestit, pentru Antena 3, Iulian Călin, director Delfinariul Constanţa.

"După un drum atât de lung sunt puţin stresaţi, dar sunt bine în bazin", spune un antrenor de la Delfinariu Constanţa

Din păcate însă, nu toţi sunt la fel de norocoşi. Zeci de delfini au fost găsiţi morţi la malul Mării Negre. Specialiştii susţin că au murit din cauza poluării fonice generată de bombardamente, care îi face să eşueze în tentativa lor de a scăpa de zgomotul asurzitor.

×
Subiecte în articol: delfini lei de mare Harkov
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close