Antena 3 CNN Mediu Reciclare Tot mai mulţi români cumpără haine second hand | Designerul Ecaterina Colasîz: "Poţi găsi lucruri de calitate la un preţ bun"

Tot mai mulţi români cumpără haine second hand | Designerul Ecaterina Colasîz: "Poţi găsi lucruri de calitate la un preţ bun"

Grămezi uriaşe cu tone de haine zac în gropile de gunoi din toată lumea. Experții pentru protejarea mediului înconjurător ne încurajează să cumpărăm haine second hand sau să încercăm să le reparăm.

de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2024   •   11:12

Designerul de accesorii Ecaterina Colasîz a vorbit, la Antena 3 CNN, despre hainele second hand și cât de important este să utilizăm hainele vechi, sau să le dăm o altă înfățișare în cazul în care nu ne mai plac. 

"Este bine să ne luăm haine second hand. Peste tot sunt produse de genul ăsta şi cel mai important este că se dezvoltă această tendință de a cumpăra haine second hand. Eu personal sunt un fan al articolelor de genul ăsta. 

Prin prisma a ceea ce fac, încerc variante de a stiliza piese vechi şi să le dau o nouă viaţă. Este un exercițiu de imaginație şi trebuie încercat. 

Citeşte şi: Agenția Europeană a Mediului arată câți români mor anual din cauza poluării | Orașul din România cu cel mai poluat aer

Pe lângă toate procentele care ne sperie, industria modei este a doua cea mai mare industrie de poluarea a lumii, ceea ce este o mare problemă.  Cred că ar trebui să ne axăm pe resursele noastre, să cumpărăm mai puţin şi mai bun şi mai durabil.

Dacă intru în second hand, vânez genţi sau sacouri. Mi se pare că doar în second hand poţi găsi lucruri de calitate la un preţ bun", a declarat  Ecaterina Colasîz, designer de accesorii. 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close