Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ninsori şi vânt în 14 judeţe. Vreme deosebit de rece pentru această perioadă

Cod galben de ninsori şi vânt în 14 judeţe. Vreme deosebit de rece pentru această perioadă

Începând cu data de 9 martie, ora 23.00 şi până la data de 11 martie, ora 10.00 este în vigoare un cod galben de ninsoare şi intensificări ale vântului. Meteorologii ANM anunţă că se va depune strat de zăpadă consistent, în special în regiunile montane.

Cod galben de ninsori şi vânt în 14 judeţe. Vreme deosebit de rece pentru această perioadă
Sursa foto: Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    09 Mar 2021   •   10:22

Atenţionarea meteorologică vizează Oltenia, Muntenia, Dobrogea, dar şi sudul Banatului precum şi zona Carpaților Meridionali și de Curbură. În intervalul menţionat, meteorologii ANM anunţă că vor predomina ninsorile, iar în extremitatea de sud și în sud-est, în noaptea de marți spre miercuri (9/10 martie) și în prima parte a zilei de miercuri (10 martie) precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. Izolat se va forma polei sau ghețuș.

Totodată, în Moldova şi în Transilvania se vor semnala ninsori slab însemnate cantitvativ. Vântul va prezenta intensificări în regiunile sudice și sud-estice, precum și la munte, cu viteze în general de 45...55 km/h, temporar viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. 

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că vremea va fi deosebit de rece pe parcursul zilelor de miercuri şi joi cu precădere în regiunile sudice, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade mai scăzute decât mediile multianuale, iar în nopțile de miercuri spre joi (10/11 martie) și joi spre vineri (11/12 martie) în majoritatea regiunilor.

Ninsori şi ger în Capitală

În Bucureşti, vremea se va răci începând de marţi, iar temperaturile geroase vor predomina până joi la ora 10.00, după cum precizează ANM, în prognoza specială pentru Capitală. 

Din a doua parte a nopții de marți spre miercuri (9/10 martie) și până în dimineața zilei de joi (11 martie), temporar vor fi precipitații însemnate cantitativ (în jurul a 20 l/mp) predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă cu grosimi medii estimate de 8...10 cm.

În intervalul menţionat, vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, ce vor atinge la rafală 45...55 km/h, viscolind ninsoarea şi amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0...1 grad în mare parte a intervalului, iar în dimineața zilei de joi (11 martie) va scădea spre -3...-2 grade.

×
Subiecte în articol: cod galben cod galben ninsori
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close