Antena 3 CNN Actualitate Cod portocaliu de furtuni și vijelii! Care sunt județele vizate

Cod portocaliu de furtuni și vijelii! Care sunt județele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare nowcasting cod portocaliu de furtuni şi vijelii, valabilă în localităţi din judeţele Arad și Bihor.

Cod portocaliu de furtuni și vijelii! Care sunt județele vizate
Sursa foto: Hepta
09 Iun 2020   •   12:40

Update 12.30. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marți o avertizare nowcasting cod portocaliu de furtuni şi vijelii, valabilă în localităţi din judeţele Arad și Bihor. Potrivit meteorologilor, până la ora 13.00, în mai multe localităţi din judeţele Arad și Bihor se vor semnala averse torențiale care vor cumula 35-45 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii și vijelie. Sunt anunțate și frecvente descărcări electrice.

ANM a emis și o avertizare cod galben, valabilă de marți, 9 iunie, ora 12.00, până miercuri, 10 iunie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, vestul Olteniei, precum şi în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã, ce se va manifesta prin frecvente descãrcãri electrice, vijelii, grindinã şi averse ce vor avea şi caracter torenţial. Cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Mai mult decât atât, informarea meteorologică fără cod a fost prelungită până vineri, 12 iunie, ora 09.00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã, în cursul zilei de marţi (9 iunie) îndeosebi în regiunile intracarpatice şi la munte, în noaptea de marţi spre miercuri (9/10 iunie) în sud-vest, iar miercuri şi joi (10 şi 11 iunie) în cea mai mare parte a ţãrii. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi izolat grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 15...20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

×
Subiecte în articol: meteo cod galben
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close