Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu: ”Ninsorile vor continua!” | Directorul ANM a anunțat când scăpăm de vremea rea

Elena Mateescu: ”Ninsorile vor continua!” | Directorul ANM a anunțat când scăpăm de vremea rea

Ninge abundent în mai multe județe din țară. Stratul de zăpadă măsoară aproape 20 de cm iar pe drumuri a fost nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire.

de Laura Dinu    |    21 Mar 2024   •   13:42

România se află, la această oră, sub o informare meteorologică de vreme rea.

Până în această seară, la ora 20:00, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei.

În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10...15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40...50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest.

”Astăzi și mâine vor mai continua ninsorile”

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat că, în weekend, temperaturile vor crește considerabil. 

”La acest sfârșit de săptămână valorile de temperaturi vor fi în creștere astfel încât să contăm pe limite ce pot depăși, mai ales în sudul țării, 17 18° grade”, a explicat ea. 

Până atunci însă, ninsorile își vor face prezența în mai multe zone ale țării. 

”Astăzi și mâine vor mai continua ninsorile în special în zona montană înaltă, acolo unde și rafalele vor fi susținute, vorbim de viteze de 70-80 km/h. Nu în ultimul rând, și în zonele mai joase de relief, 40-50 de km/h.

Temperaturile vor fi mai coborâte în special în jumătatea estică a țării, acolo unde și la această oră înregistrăm valori care nu depășesc 7...8° C, cel mai frig în jumătatea nordică a Moldovei, 3...4°C.

În zona montană înaltă valorile de temperaturi sunt negative, cel mai frig este la Vârful Omu, -8°, dar și în masivele montane din partea estică a țării, Călimani, -6°, sau Ceahlău Toaca -5°.

În capitală avem doar 4...5°, în timp ce în sud-vestul țării, de pildă la Calafat, 16° sau Drobeta Turnu Severin, 15 grade”, a mai explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Vremea se schimbă în weekend

”La acest sfârșit de săptămână temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, inclusiv și în jumătatea estică de mâine.

Tot de mâine, la scara întregii țări, vom vorbi de valori de temperaturi între 9 până la 17°, la fel și duminică, posibil 11...20°, semn că într-adevăr acestea caracterizează deja o vreme de primăvară”, a concluzionat directorul ANM la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close