Antena 3 CNN Meteo Revin ninsorile în România! ANM anunță un val de aer polar peste țara noastră | Zonele în care se va depunde strat de zăpadă

Revin ninsorile în România! ANM anunță un val de aer polar peste țara noastră | Zonele în care se va depunde strat de zăpadă

Meteorologii anunță un val de aer polar peste România. Ninsorile vor apărea în mai multe zone ale țării și se va depune strat de zăpadă.

Revin ninsorile în România! ANM anunță un val de aer polar peste țara noastră | Zonele în care se va depunde strat de zăpadă
Sursa foto: Getty Images / iiievgeniy
de Laura Dinu    |    18 Mar 2024   •   11:53

Potrivit ANM, luni și marți, temperaturile vor fi în scădere și se vor situa sub cele obișnuite pentru această perioadă. 

Meteorologii anunță că minimele vor fi negative, iar la munte, în Moldova și Transilvania va ninge și se va depune strat de zăpadă. 

Vremea se vă răci treptat, iar cerul va fi temporar noros.

Pe arii mai extinse, în Carpații Orientali și în estul celor Meridionali, vor predomina ninsorile, mai ales în cursul nopții și dimineții, iar stratul va înregistra creșteri, în special în Carpații Orientali, acolo unde ninsorile vor continua și pe parcursul zilei de mâine.

În Carpații Occidentali și în vestul celor Meridionali se vor semnala precipitații pe arii mai restrânse, ninsoare în zonele înalte și trecător lapoviță sau ploaie sub 1500 m.

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10 l/mp în masivele nordice și estice.

Vântul va prezenta intensificări temporare de 50-70 km/h în zonele înalte, viscolind trecător ninsoarea pe crestele Orientalilor.

Temporar se va semnala ceață, asociată izolat și cu depunere de chiciură.

×
Subiecte în articol: ninsori prognoză meteo ANM vremea
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close