Antena 3 CNN Meteo Temperaturi neobișnuite, vremea se schimbă radical. Elena Mateescu, directorul ANM, anunță maxime de 20 de grade Celsius

Temperaturi neobișnuite, vremea se schimbă radical. Elena Mateescu, directorul ANM, anunță maxime de 20 de grade Celsius

Urmează temperaturi neobișnuite în România, iar vremea se va schimba radical, a anunţat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

de Milena Niță    |    01 Feb 2024   •   14:56

"Constatăm o creștere și în aceste zile a valorilor de temperaturi, pentru că deja ieri, ultima zi din luna ianuarie, a adus 12 grade Celsius la Pătârlagele, 8 grade la stația București Băneasa.

Iată că și prima zi din ultima lună din această iarnă va păstra același mers al evoluției condițiilor meteorologice din perspectiva valorilor de temperaturi cu limite până la 12 grade și pe parcursul zilei de azi.

Deja și pe parcursul nopților consemnăm o creștere a minimelor, pentru că mâine dimineață este posibil să înregistrăm un ecart la scara întregii țări între -5 până la 3 grade, iar la acest sfârșit de săptămână se păstrează această evoluție, fără variații mari de la o zi la alta, aceasta însemnând maxime de 2 grade până la 10-12 grade.

De duminică, deja vom vorbi de 13 grade, iar debutul săptămânii viitoare, cel puțin prima jumătate, marți, de pildă, este posibil să avem valori între 10 până la 17-18 grade Celsius.

Așa cum arată informațiile la acest moment, putem avea în sudul extrem chiar 19-20 de grade, cu maximă în Capitală marți, de 17-18 grade.

Până atunci, însă, mai vorbim și de fenomene specifice datei din calendar, posibile ninsori izolate la munte, asociate și cu intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 60-80km/h", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, joi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu prognoza meteo vremea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close