Antena 3 CNN Meteo Temperaturi de 22 de grade în România! Zonele unde va fi cel mai cald

Temperaturi de 22 de grade în România! Zonele unde va fi cel mai cald

Temperaturi de 22 de grade în România, în zilele care urmează.

Temperaturi de 22 de grade în România! Zonele unde va fi cel mai cald
Sursa foto: Trudie Davidson / Getty Images
de Laura Dinu    |    08 Feb 2024   •   15:35

În acest weekend, vremea va fi extrem de caldă, iar temperaturile vor atinge valori de 15...20 de grade Celsius în cea mai mare parte a țării. Totuși, meteorologii anunță și câteva reprize de ploi, în special în nordul și vestul țării, precum și în zonele montane.

Finalul săptămânii este marcat de o atmosferă de primăvară timpurie. O depresiune atlantică va aduce mase de aer cald dinspre Mediterană și nordul Africii, conform meteoradar.ro.

În zona montană, temperaturile vor crește semnificativ, atingând aproximativ 10°C la altitudini de 1400-1500 de metri, iar precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Vineri, 9 februarie, cerul va fi predominant noros în nordul și nord-vestul țării, iar local vor fi intervale cu ploi. Cantitățile de precipitații vor fi în general slabe, cu excepția zonelor înalte din Maramureș, unde se pot acumula până la 20-30 de litri pe metru pătrat. Temperaturile la prânz vor oscila între 9 și 20°C.

Sâmbătă, 10 februarie, se vor înregistra local câteva ploi slabe în nord și vest, și pe arii restrânse în centrul și nord-estul țării, în special în prima parte a zilei. Cu toate că cerul va fi mai înnorat, temperaturile vor atinge între 16 și 20°C în sudul țării și în Banat. Spre seară și noaptea, sunt posibile intervale de ploaie în sud-vestul țării.

Duminică, 11 februarie, vremea va fi predominant frumoasă la prânz în cea mai mare parte a țării, iar temperaturile vor fi puțin mai ridicate decât în zilele anterioare. Maximele vor depăși 16 grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar în sud și sud-est vor atinge chiar și 18-22°C.

Totuși, în Banat, Dobrogea și estul Munteniei se vor semnala și intensificări ale vântului, cu rafale între 40 și 60 km/h.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close