Antena 3 CNN Opinii Abia acum avem două Românii: cei care vor să trăiască și sinucigașii

Abia acum avem două Românii: cei care vor să trăiască și sinucigașii

Va spuneam zilele trecute că România este în momentul de față într-o stare de catastrofă medicală. Am enumerat argumentele, nu mai revin asupra lor. Cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că am început apropierea de prăpastie: 330 de morți de COVID19.

Abia acum avem două Românii: cei care vor să trăiască și sinucigașii
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    06 Oct 2021   •   13:09

În tot acest timp, în România s-a creat o falie imensă în societatea româneasca. Se amplifică o ruptură extrem de periculoasă, între cei care vor să traiască și cei care doresc să se sinucidă.

Realitatea de tip Kafka arata așa  : cresc în același timp doua componente – numărul morților de COVID, dar și opțiunea de vot pentru AUR, formațiunea care organizează proteste de stradă și manifestă deschis împotrivă masurilor medicale și a vaccinării. Azi încep să apară internați care spun că regretă participarea la astfel de mitinguri, abia după ce s-au internat și se pozează cu masca de oxigen pe figură.

Sondajul Inscop demonstrează dezamăgirea uriașa a romanilor și tendința lor de a căuta soluții extremiste.

Pe fondul unei inconștiențe înfiorătoare dovedită de PNL și USR în lunile iunie, iulie și august – preocupați doar de campanie electorală, poze pe Litoral și concedii prelungite – numărul paturilor de la ATI nu a crescut în așa fel încât să ajungem la ZERO capacitatea de internare azi. Am avut 100 de zile la dispoziție să ne pregătim pentru valul 4. Le-am ratat pe toate, una câte una.

Catastrofa medicală a României are explicații solide, palpabile, explicabile prin prisma celor enunțate mai sus.

Și pentru ca tabloul dezastrului politic românesc să fie complet, unii PSD-iști au început să mestece și ei diversiunea grosolană cu “închiderea spitalelor”. Sper să nu ajungă nici unul dintre ei la UPU sau la ATI, să constate că se lucrează infernal, non stop, epuizant.

Nu credeam că în anul în care împlinesc 30 de ani de când am devenit jurnalist, voi avea această constatare amară : România e măcinată pe de o parte de imensa incompetență, pe de altă parte de opțiunea pentru sinucidere.

În 10 zile, au murit peste 2000 de români. Peste 90% dintre ei, nevaccinați. Ce patriotism fals și periculos poate fi acesta instigând la nevaccinare, să-ți moară compatrioții?! Este mai degrabă o deviație de tip sectar sinucigașă.

Criza politică pe care o traversam este consecința directă a celor doua direcții ce macină România ca o menghină imposibil de oprit.

 

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close