Antena 3 CNN Opinii Analiza jurnalistului rus Andrei Soldatov. Ce secrete ascunde arestarea unui important general FSB

Analiza jurnalistului rus Andrei Soldatov. Ce secrete ascunde arestarea unui important general FSB

Epurări în FSB. De ce un general influent, responsabil de menţinerea fostelor republici sovietice pe orbita Rusiei, a fost aruncat la sinistra închisoare Lefortovo. 

Analiza jurnalistului rus Andrei Soldatov. Ce secrete ascunde arestarea unui important general FSB
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    13 Apr 2022   •   10:59

General-colonelul Serghei Beseda, şeful Serviciului 5 al FSB, este după gratii în închisoarea Lefortovo. Încarcerarea unui asemenea membru al FSB într-una dintre cele mai cunoscute închisori din Moscova, capitala Rusiei, nu este o procedură operaţională standard, scrie jurnalistul Andrei Soldatov în „The Moscow Times”, preluat de adevarul.ro.

Plasat în arest la domiciliu în martie, la câteva zile de la începutul războiului la scară largă în Ucraina, Serghei Beseda, şeful Serviciului 5 al FSB, responsabil, între altele, de furnizarea de informaţii despre Ucraina, este acum după gratii la închisoarea Lefortovo.

FSB a încercat să minimizeze arestarea lui Beseda, prezentând-o că o simplă interogare a influentului general-colonel. Dar această „simplă interogare” nu l-a salvat pe Beseda de o celulă la Lefortovo, afirmă jurnalistul rus Andrei Soldatov, care dă asigurări că deţine informaţii din surse sigure.

Acesta este un bun indicator al modului în care războiul a schimbat relaţia dintre Vladimir Putin şi dragele sale servicii secrete. Există informaţii că Beseda plăteşte pentru faptul că s-a certat cu liderul de la Kremlin, scrie jurnalistul rus.

Potrivit lui Soldatov, Serviciul V este singurul organism creat de Putin în cadrul FSB pe vremea când a condus această agenţie de spionaj, între 25 iulie 1998 şi 9 august 1999.

Citește continuarea articolului pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: FSB
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close