Antena 3 CNN Opinii Obsedat de România. Vladimir Putin continuă să mintă în legătură cu Scutul NATO de la Deveselu

Obsedat de România. Vladimir Putin continuă să mintă în legătură cu Scutul NATO de la Deveselu

De la aderarea noastră la #NATO în 2004, am insistat pentru un dialog funcțional cu Rusia. Romania nu a menționat niciodată într-un context agresiv sau belicos Federația Rusă. Din păcate, Moscova a lansat zeci de mesaje oficiale (declarații, interviuri) prin care atacă Romania și o menționează ca țintă.

Obsedat de România. Vladimir Putin continuă să mintă în legătură cu Scutul NATO de la Deveselu
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    02 Feb 2022   •   09:53

Această atitudine extrem de periculoasă, pe fondul comportamentului militar agresiv rusesc în bazinul Mării Negre din 2008 până azi, a generat o serie de măsuri aliate obligatorii de apărare.

Iată ultima din seria de afirmații neadevărate ale Rusiei despre România.

Lansatoarele de rachetă din România şi Polonia sunt o ameninţare pentru Rusia, a declarat marţi preşedintele rus Vladimir Putin, potrivit Reuters. Declaraţia a fost făcută într-o conferinţă de presă după o întâlnire la Moscova cu premierul ungar Viktor Orban.

Preşedintele rus a spus că SUA au ieşit din Tratatul antirachete balistice (Tratatul ABM), deşi Rusia a încercat să le convingă să nu facă aceasta.

“Am încercat mult timp să le convingem să nu o facă. Acesta este unul dintre tratatele fundamentale pentru asigurarea securităţii în lume. Cu toate acestea, Statele Unite au făcut ceea ce au făcut – s-au retras, iar acum lansatoare antirachetă sunt în România şi sunt pe cale să fie instalate şi în Polonia, dacă nu au fost deja amplasate”, a afirmat Puțin, citat de TASS.

Referitor la scutul american antirachetă, preşedintele rus a spus că, în cele două ţări, există lansatoare MK-41, pe care pot fi instalate sisteme ofensive Tomahawk, capabile să acopere teritoriul Rusiei pe mii de kilometri. “Ei bine, nu este asta o ameninţare pentru noi?”, a întrebat retoric Vladimir Puțin în aceeaşi conferinţă de presă.

Citește în continuare pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin NATO SUA Rusia
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close