Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor a răbufnit: Trebuie să existe un moment zero al atitudinii noastre. Vorbim de lipsă de educaţie

Radu Tudor a răbufnit: Trebuie să existe un moment zero al atitudinii noastre. Vorbim de lipsă de educaţie

Radu Tudor trage un semnal de alarmă cu privire la aruncarea gunoaielor în natură. ”Această schimbare trebuie să vină din interiorul ţării, pentru că nu putem pretinde unui partener european să vină să ne cureţe nouă gunoaiele”, spune jurnalistl.

Radu Tudor a răbufnit: Trebuie să existe un moment zero al atitudinii noastre. Vorbim de lipsă de educaţie
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    16 Iun 2020   •   20:45

"M-am întrebat de fiecare dată când am făcut sute de ore de emisiuni despre mediu, despre poluare, despre salvarea pădurilor, a lacurilor şi a pădurilor. Oare cât de nesimţit să fii să arunci la nesfârşit peturi şi gunoaie în păduri, în lacuri, în râuri. Trebuie să existe un moment zero al atitudinii noastre. Vorbim de lipsă de educaţie.

Dacă nu ai învăţat acasă să nu arunci gunoaie pe stradă, în păduri, în lacuri, să nu poluezi în jurul tău, e nevoie de atitudinea semenilor tăi sau de coerciţie. Oare ministerul Mediului nu ar putea institui un mecanism prin care să monitorizeze astfel de persoane? Nu de alta, dar sunt telespectatori care ne transmit aproape săptămânal imagini cu basculante, cu maşini, cu persoane care aruncă gunoaie pe albia râurilor, în lacuri, în păduri.

Dacă noi îi vedem, voi nu îi vedeţi? Dacă pe noi ne doare, pe voi nu vă doare? 

În fiecare moment de după o ploaie sau după o viitură, ies tone de gunoaie lăsate de români în pădurile lor. Pe care altfel le iubesc şi vor să le salveze. Această schimbare trebuie să vină din interiorul ţării, pentru că nu putem pretinde unui partener european să vină să ne cureţe nouă gunoaiele", a declarat Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: radu tudor

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close