Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: Afirmație explozivă a unui ambasador: la ce folosește Rusia conductele submarine de gaz

Radu Tudor: Afirmație explozivă a unui ambasador: la ce folosește Rusia conductele submarine de gaz

„Serviciile rusești își folosesc gazoductele pentru interceptări„ a afirmat în cadrul emisiunii „Sincer vorbind, cu Liuba Kulezici”, analistul bulgar și fost ambasador al Bulgariei la Moscova, Ilian Vasilev, potrivit Frognews.bg.

Radu Tudor: Afirmație explozivă a unui ambasador: la ce folosește Rusia conductele submarine de gaz
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    23 Apr 2021   •   16:17

Din Ucraina a venit informația că serviciile rusești folosesc gazoductele subacvatice din Marea Neagră, precum și pe cele de pe uscat, pentru a monta senzori de interceptare sau de urmărire a circulației navelor. Asta s-a întâmplat în cazul Turk Stream, al Blue Stream. Companii rusești au construit Balkan Stream.

Potrivit acestuia, rolul Bulgariei în cazul ceh nu este deloc mic, iar tăcerea din partea instituțiilor bulgare este îngrijorătoare.

„Lucrurile se mișcă, dar se mișcă greu și încet. Noi toți îl percepem pe Borisov ca pe o emanație a modelului. El este o figură centrală, dar modelul este mai mare decât el. De-a lungul timpului, Pârvanov și Dogan au reușit să controleze serviciile, pentru a le reduce capacitatea, dar ce s-a întâmplat? Totul s-a strâns sub căciula Agenției de Stat pentru Securitate Națională (DANS) și chiar dacă aveți contraspionaj la un nivel de bază, acesta ajunge la cei doi vicepreședinți ai DANS, care sunt apropiați ai lui Peevski și Dogan”, a spus Vasilev și a adăugat că ar fi bine să fie schimbați șefii serviciului.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor Rusia
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close