Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: De ce trebuie să fim din nou îngrijorați și avertizați

Radu Tudor: De ce trebuie să fim din nou îngrijorați și avertizați

Așa sună bilanțul zilei de azi, în creștere pe numărul de infectări și decese:

Radu Tudor: De ce trebuie să fim din nou îngrijorați și avertizați
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    16 Iun 2020   •   17:37

În intervalul 15.06.2020 (10:00) – 16.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brăila, Brașov, Călărași, Iași, București, Neamț, Prahova și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, 2 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Andrian Streinu Cercel iese la rampă înainte de prelungirea stării de alertă. Managerul Institutului “Matei Balş”, profesorul doctor Adrian Streinu Cercel, a declarat marţi că cei care cred că am scăpat de epidemia de coronavirus se “înşală amarnic”.

“Suntem undeva în cursul pandemiei cu acest virus SAR-Cov-2. Lucrurile sunt în desfăşurare în momentul de faţă şi dacă îşi imaginează cineva că pandemia s-a terminat, se înşeală amarnic. Este cât se poate de evident faptul că România a avut un succes deosebit de important până la acest moment şi dorinţa mea ar fi să nu dăm cu piciorul la acest lucru, ţinând cont de faptul că stăm foarte bine la nivelul comunităţii europene din acest punct de vedere. (…) România s-a pregătit din timp pentru că, începând cu anul 2006, a pus pe picioare un sistem la nivelul bolilor infecţioase şi dezvoltarea terapiilor intensive aferente bolilor infecţioase. Aşa se face că începutul anului 2020 nu ne-a prins descoperiţi din acest punct de vedere, ci ne-a prins cu o reţea de boli infecţioase. (…)”, a spus Cercel în cadrul videoconferinţei online “Sănătate şi FARMA – Reacţia medicală la agresiunea pandemică”, organizată de grupul de presă Bursa.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close