Antena 3 Opinii Radu Tudor: Discursul populist, fantasmagoric al lui Viktor Orban i-a intoxicat pe maghiarii din Ardeal

Radu Tudor: Discursul populist, fantasmagoric al lui Viktor Orban i-a intoxicat pe maghiarii din Ardeal

de Radu Tudor    |    03 Feb 2020   •   20:42
Radu Tudor: Discursul populist, fantasmagoric al lui Viktor Orban i-a intoxicat pe maghiarii din Ardeal
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3

În ultimele zile, sub ochii noștri, s-a desfășurat un scenariu absolut îngrozitor în care niște locuitori ai unei comune din România, întâmplător sau nu, din Harghita, majoritatea de etnie maghiară, au ieșit în stradă au protestat și au creat o stare de tensiune fără precedent în ultimii ani în legătură cu prezența a doi muncitori din Sri Lanka într-o brutărie.

România de mai bine de cinci ani de zile traversează o criză a forței de muncă pe fondul faptului că peste 5 milioane din forța activă de muncă românească, 5.000.000 de oameni, au plecat în vestul Europei unde primesc niște salarii mai bune și de unde trimit câteva miliarde de euro în fiecare an în România, iar în privința unor minorități de tot felul, etnice, religioase, cred că locuitorii comunei Ditrău ar fi trebuit să fie mult mai sensibili, mai atenți și mai precauți.

Din păcate, în ultimii ani de zile, au apărut pe scena politică europeană, și nu numai, o seamă de lideri care pur și simplu intoxică viața politică. Unul dintre ei este Viktor Orban, premierul de la Budapesta, adeptul unor teorii populiste fantasmagorice, autorul unor așa-zise cruciade într-o Europă modernă care nu are cum să se întoarcă la Evul Mediu doar pentru că vrea Evul Mediu.

Din păcate, retorica lui Viktor Orban, transmisă pe televiziunile maghiare, a reușit să intoxice cel puțin la vedere populația din Ditrău, dar sunt convins că și alți maghiar din Transilvania ascultă la sirena asta strâmbă și extrem de periculoasă numită Viktor Orban.

×
Subiecte în articol: Ditrău cazul ditrau
Parteneri
x close