Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: Euforic, PNL a pus mâna pe teslă și s-a lovit singur, precis, puternic

Radu Tudor: Euforic, PNL a pus mâna pe teslă și s-a lovit singur, precis, puternic

După un an politic 2019 plin de succese pentru Partidul National Liberal, a venit și vremea decontului, este de părere jurnalistul Radu Tudor, care arată, într-o postare pe blog, cum PNL și-a creat singur, fără nici o jenă de la vreun partid de opoziție, o vulnerabilitate politică majoră pentru alegerile următoare.

Radu Tudor: Euforic, PNL a pus mâna pe teslă și s-a lovit singur, precis, puternic
Sursa foto: Foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    05 Feb 2020   •   12:06

Radu Tudor: Dupa un an politic 2019 plin de succese pentru Partidul National Liberal, a venit si vremea decontului. Acesta nu se produce pe fondul vreunui atac dur al opozitiei. PSD este slabit dupa o guvernare facuta prin ale birouri decat la Palatul Victoria, avan drept consecinta prabusirea de la 46 la 22 % in doar 3 ani. Slabiciunea PSD a permis ascensiunea PNL.

Insa odata instalat la Palatul Victoria, guvernul a dat semnale ca poate fi cel mai mare inamic al sau. Dorinta aberanta de inalturare a lui Raed Arafat, scandalul liftiera la Ministerul Muncii, controversele prost gestionate mediatic al imprumuturilor Ministerului Finantelor si actele controversate promovate de la Ministerul Sanatatii sunt doar aspectele cele mai cunoscute.

In fapt, pe fondul unui PSD slabit dupa infrangeri majore in 2019 si aflat in plin proces de linistirea apelor pentru o noua conducere, PNL s-a simtit dezlegat.

Ceea ce s-a intamplat aseara, 25 de ordonante de urgenta intr-o noapte, va avea in primul rand efecte politice grave pentru PNL. Unele ordonante sunt banale, chiar inutile, se putea merge pe o procedura parlamentara. Exemplul clar : ordonanta pe trotinete. Intr-o tara cu infrastructura praf, cu nevoi uriase in alte domenii tu dai ordonanta de urgenta pentru trotinete?! In fine, e problema lor ce identifica drept problema de urgenta a Romaniei. Pana la urma, fiecare partid isi stabileste propriile prioritati si deconteaza politic in alegeri pentru ele.

(...) 25 de ordonante intr-o noapte se va transforma in cel mai eficient slogan politic anti-PNL in anul electoral 2020.

Citește continuarea pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban radu tudor
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close