Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: Ministrul Apărării din Israel, anunț spectaculos: Anticorp cu rol cheie în lupta cu coronavirusul

Radu Tudor: Ministrul Apărării din Israel, anunț spectaculos: Anticorp cu rol cheie în lupta cu coronavirusul

Jurnalistul Radu Tudor prezintă pe blogul personal anunțul făcut de ministrul Apărării din Israel, privind o decoperire excepțională făcută de cercetători în lupta împotriva coronavirusului.

Radu Tudor: Ministrul Apărării din Israel, anunț spectaculos: Anticorp cu rol cheie în lupta cu coronavirusul
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    05 Mai 2020   •   15:16

Cercetătorii din Israel au izolat într-un laborator de cercetări biologice un anticorp care deţine un rol cheie în lupta împotriva noului coronavirus.

Anunțul a fost făcut luni de ministrul Apărării, care a precizat că această reuşită reprezintă o descoperire importantă în cadrul eforturilor depuse în vederea dezvoltării unui tratament împotriva pandemiei de COVID-19, informează Reuters.

“Anticorpul monoclonal de neutralizare” dezvoltat de Institutul Israelian pentru Cercetări Biologice (IIBR) “poate să neutralizeze boala cauzată de noul coronavirus în organismele purtătorilor”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Naftali Bennett, într-un comunicat.

Comunicatul precizează că Naftali Bennett a vizitat luni sediul IIBR, unde a fost informat despre “o descoperire importantă pentru găsirea unui antidot împotriva noului coronavirus”.

Potrivit comunicatului, directorul IIBR, Shmuel Shapira, a spus că formula anticorpului specific a fost deja brevetată, iar autorităţile israeliene se află în prezent în căutarea unei companii internaţionale care să producă tratamentul la scală industrială, scrie Radu Tudor pe blogul personal.

×
Subiecte în articol: radu tudor coronavirus
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close