O palmă dată pseudo-ortodocșilor anti-vacciniști

de Radu Tudor    |    29 Ian 2021   •   22:25
O palmă dată pseudo-ortodocșilor anti-vacciniști Antena 3

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, a acceptat să se vaccineze public pentru a fi un exemplu pentru credincioşi. El a lansat recent critici la adresa clericilor care au contestat vaccinul pe care îl consideră un gest de responsabilitate faţă de semeni.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu s-a vaccinat joi, chiar înainte de prânz, la Clinica Universitară publică a ÇAPA din Istanbul, informează greekcitytimes.com

”Cu această ocazie, Sfinția Sa a mulțumit personalului medical și asistenților medicali ai clinicii, precum și tuturor colegilor din întreaga lume, pentru sacrificiul de sine în lupta pentru tratarea pacienților și susținerea rudelor.

Sfintia Sa își dorește ca tot mai mulți oameni să fie vaccinați pentru a eradica virusul mortal”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Ecumenice.

Într-un interviu acordat presei locale din Grecia, Patriarhul Ecumenic, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, a lansat critici dure la adresa clericilor care contestă vaccinul.

”Nu este doar o chestiune de necesitate sau alegere, ci șI responsabilitatea față de semeni.

Pandemia ne-a schimbat viața socială, viața de zi cu zi, participarea la viața bisericii. În tot acest timp suntem șocațI de suferințele oamenilor șI suntem impresionațI de sacrificiul de sine al medicilor șI asistentelor.

De aceea este inacceptabil, în fața atâtor victime șI atât de multă durere, să ai oameni care neagă realitatea pandemiei, considerând-o fabricarea diverselor cicluri.

Este și mai provocator când astfel de puncte de vedere sunt exprimate de creștini, adesea de clerici, care se auto-proclamă a fi apărătorii unui Dumnezeu al lor.

Noul Testament afirmă că cine nu iubește omul, nu-l poate iubi pe Dumnezeu”, a mai spus Sanctitatea Sa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close