Antena 3 Opinii Radu Tudor: "Primul val de prostie politică incomensurabilă în 2022"

Radu Tudor: "Primul val de prostie politică incomensurabilă în 2022"

de Radu Tudor    |    20 Ian 2022   •   17:21
Radu Tudor: "Primul val de prostie politică incomensurabilă în 2022"
Sursa foto: Antena 3

Romania este o tara care se confrunta cu probleme serioase, cele mai evidente fiind de natura energetica. Urmeaza indeaproape cele de natura economica, medicala. Si nu in ultimul rand uriasele provocari securitare dinspre Est.

In tot acest context, cei care au mintea ocupata incearca, mai bine sau mai putin bine, sa gaseasca solutii. Unele mai bune, altele mai proaste. Dar incearca. Avem la Palatul Victoria un cabinet care din punct de vedere al angajamentului pentru munca, e 10 clase peste cabinetele anterioare. Unele rezultate inca se lasa asteptate, dar efortul e vizibil.

In acelasi context, cei care au mintea odihnita, ramasa undeva pe sub bradul de sarbatori, incearca si reusesc sa adauge o criza politica sirului destul de lung de crize amintite anterior. Este, practic, tot ce lipsea acum Romaniei. Un festival de “ba pe-a ma-tii” peste gardul politic, de la unii la altii, cu discursuri de Farfuridi la televizor si Catavencu pe Facebook.

Mintile odihnite au ca tinta predilecta cealalta tabara si distrugerea guvernarii. Zilnic vad doar peste gard. Ei nu vad incompetenta din propria ograda, n-au intalniri si evaluari zilnice sa-si recunoasca uscaturile din padurea guvernamentala. Nu, ei au o problema cu ceilalti. Periodic.

Daca s-a stabilit ca e un guvern de coalitie si fiecare partid isi face propria evaluare a oamenilor sai din Guvern, Parlament si alte structuri de putere, de ce vin specialistii batului prin gard sa faca pe dos?

Primul val de prostie politica incomensurabila pe 2022 are o cauza vizibila. Miscarea unor lideri personali si institutionali ai statului roman precum placile tectonice din zona seismica Vrancea. Adica, odata la cativa ani, ceva semnificativ. Restul, banalitati pe seismograful politic, liniste asurzitoare, privire blanda, atitudine mioritica, sa contemplam mediul si problemele sale.

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
x close