Antena 3 CNN Opinii Din păcate, ceea ce analizez de câteva luni se adeverește : Putin vrea să transforme Ucraina în Siria Europei!

Din păcate, ceea ce analizez de câteva luni se adeverește : Putin vrea să transforme Ucraina în Siria Europei!

Din păcate, ceea ce susțin și analizez de câteva luni se adeverește : Putin vrea să transforme Ucraina în Siria Europei.

Din păcate, ceea ce analizez de câteva luni se adeverește : Putin vrea să transforme Ucraina în Siria Europei!
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    19 Oct 2022   •   09:35

O țară devastată de trupele ruse, de bombardamente ale avioanelor și navelor de război rusești, de lupte fără sfârșit care au început acum 11 ani. În aceste ape tulburi, Kremlinul braconează militar de peste un deceniu și împrăștie instabilitate accentuată în Orientul Mijlociu. Tentația lui Putin este sa facă la fel în Europa. Mentalistul KGB urăște de moarte Occidentul și se consideră într-un război cu el. A spus-o cu subiect și predicat recent. 

Siria nu mai există ca stat integru teritorial. Asta dorește și Rusia cu Ucraina. O dezmembrare pe bucăți, însoțită de zeci și sute de mii de morți, de milioane de refugiați, de soluții imposibile de pace pentru că Putin vrea doar războiul. Exact așa se întâmplă în Siria, iar Ucraina este deja în acest algoritm genocidar impus de războiul brutal și neprovocat declanșat de Rusia. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a postat pe Twitter : 

”Un alt tip de atacuri teroriste rusești. Din 10 octombrie, 30% dintre centralele electrice ucrainene au fost distruse, provocând pene de curent masive în întreaga țară”, a scris Zeleski pe Twitter. În acest context, liderul de la Kiev a reiterat că ”nu a mai rămas spațiu pentru negocieri cu regimul lui Putin”. 

Dacă Ucraina, un mare producător de energie, rămâne fără surse de curent și implicit de apă în urma repetatelor bombardamente ale Rusiei, oricâtă dorință de luptă ar avea și cât eroism dovedit zilnic pentru apărarea țării și alungarea invadatorilor, iarna aceasta s-ar putea dovedi fatală. 

Fără energie și apă, nicio comunitate, nici o instituție, nici o armată nu poate supraviețui. Putin știe bine asta și pentru ca pana acum a suferit înfrângeri militare pe banda rulantă, se răzbună în chip stalinist, stârnind imensa suferință populației civile ucrainene. 

Dacă Occidentul va putea furniza, în cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani, energie Ucrainei până la primăvară, ecuația poate fi rezolvată. Dacă nu, atunci ea rămâne complicată, bombardamentele rusești vor distruge cât mai mult din infrastructura energetică a Ucrainei, locuitorii vor fi nevoiți să plece și țara invadată risca o deșertificare a morții similară cu ce vedem în Siria. 

Pe lângă energie, Occidentul trebuie să continue en fanfare livrarea de echipamente militare și muniție, pentru ca armata Ucrainei să-și apere teritoriul național și să alunge invadatorii ruși. 

Va fi suficientă energie pentru Ucraina în fața unei ierni infernale? 

E întrebarea cheie. De ea s-ar putea să depinde pacea în toată Europa. Prăbușirea Ucrainei ar putea aduce convulsii securitare majore pe întreg continentul, iar Rusia va continua răspândirea haosului războinic și în Balcani. Proiectând toată instabilitatea de care e în stare dinspre Marea Neagră spre Mediterană, Egee, Adriatica.

×
Subiecte în articol: radu tudor Ucraina
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close