Antena 3 CNN Opinii Radu Tudor: Rusia se întrece pe sine în amenințări. Vladimir Putin, afirmație revoltătoare

Radu Tudor: Rusia se întrece pe sine în amenințări. Vladimir Putin, afirmație revoltătoare

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a transmis miercuri rivalilor săi externi să nu ”treacă linia roşie” în relaţiile cu Rusia, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Occidentul într-o mulţime de dosare, relatează agentiile de presă.

Radu Tudor: Rusia se întrece pe sine în amenințări. Vladimir Putin, afirmație revoltătoare
de Radu Tudor    |    21 Apr 2021   •   16:38

Declarațiile lui Putin sunt revoltătoare în contextul în care Rusia este cea care a declanșat invazii militare în Georgia în 2008 și în Ucraina în 2014, în paralel cu raptul teritorial asupra Ucrainei prin preluarea ilegală a peninsulei Crimeea și transformarea acesteia într-o fortăreață amenințătoare la adresa altor riverani la Marea Neagra. Agresorul spune celor care se apară să nu treacă “linia roșie”. Și mai afirmă că “linia roșie” o stabilesc ei, pe unde trece.

Această nemaipomenită îndrăzneală în formă continuată și ilegală a lui Vladimir Putin ne transmite de fapt că Rusia va anexa ce teritorii vrea ea, sub amenințare cu agresiunea militară.

Începând de azi, NATO este avertizată oficial și amenințată. E de datoria noastra ca aliati sa luam cele mai puternice masuri de aparare si descurajare. Ele au inceput deja. Întreaga conducere NATO a spus clar : nu vrem conflict cu Rusia, nu dorim un nou război rece. Dar în fața unui stat agresor și impredictibil, nu putem sta impasibili, măsuri trebuie luate în paralel cu dorința de a menține o cale a dialogului.

”Sper că nimănui nu-i va veni ideea de a trece linia roşie cu Rusia”, a afirmat preşedintele rus, avertizându-i pe cei care vor lua ”intenţiile noastre bune drept slăbiciune”. ”Dar noi vom stabili singuri pe unde trece aceasta”, a adăugat Vladimir Putin în discursul său anual către Adunarea Federală (parlamentul bicameral), în aluzie la numeroasele divergenţe cu Occidentul, însă fără a specifica despre ce limite este vorba.

El a avertizat Occidentul că va ”regreta” orice provocare împotriva intereselor Rusiei şi a spus că răspunsul Moscovei va fi unul ”rapid şi dur”.

În acelaşi timp, Putin a denunţat ceea ce el a numit acte nefondate şi neprietenoase continue la adresa Rusiei. Pentru unele ţări ”a devenit un fel de sport să atace Rusie din nimic”, a spus preşedintele rus.

Cu toate acestea, Putin nu a făcut referiri precise la marile dosare asupra cărora Rusia are poziţii divergente faţă de SUA şi UE.

Mai mult, pe radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close