Antena 3 CNN Opinii Pe lângă rachete asupra civililor, Rusia lansează zilnic numeroase aberații 

Pe lângă rachete asupra civililor, Rusia lansează zilnic numeroase aberații 

Retorica aberanta a Moscovei atinge noi culmi zilele acestea.

Pe lângă rachete asupra civililor, Rusia lansează zilnic numeroase aberații 
Sursa foto: Antena 3
de Radu Tudor    |    29 Apr 2022   •   15:16

"Părăsirea completa a realității obiective constituie un motiv grav de îngrijorare cu privire la pierderea completă a controlului și echilibrului într-o dictatură sângeroasă, dotată cu arme nucleare", scrie jurnalistul și analistul militar Radu Tudor pe blogul său.

La capitolul "aberații" sunt enumerate mai multe declarații și luări de poziție oficiale formulate recent de reprezentanții Moscovei.

Aberația nr 1 : nu războiul Rusiei, ci apărarea Ucrainei destabilizează Europa

Kremlinul, citat de presa internațională, a insistat, joi, asupra faptului că livrările de arme grele ale țărilor occidentale către Ucraina constituie o amenințare pentru securitatea continentului european.

“În sine, tendința de a pompa arme, inclusiv arme grele, în Ucraina și în alte țări reprezintă o acțiune care amenință securitatea pe continent și provoacă instabilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în conferința sa de presă zilnică.

Aberația nr 2 : Occidentul ar vrea să atace Rusia, nu Rusia e ce care invadează state independente și declanșează războaie

Moscova a avertizat, joi, Occidentul că va exista un răspuns militar dur la 'orice alt atac asupra teritoriului rus', acuzând Statele Unite și aliații săi cheie că subminează securitatea europeană, instigând în mod deschis Ucraina să atace Rusia.

”În Occident, ei solicită în mod deschis Kievului să atace Rusia, inclusiv cu ajutorul armelor primite din țările NATO”, a declarat reporterilor, la Moscova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova.

Aberația nr 3 : nu Rusia ocupă ilegal teritorii din Ucraina prin război, ci Occidentul complotează

Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), a acuzat Statele Unite și Polonia că ar complota pentru crearea unei sfere de influență în Ucraina, urmând ca Polonia să își instituie controlul asupra unei părți a teritoriului ucrainean.

Citând „informații primite de Serviciul de Informații Externe al Rusiei", Narîșkin a spus că "Washingtonul și Varșovia conlucrează în vederea stabilirii unui control militar și politic strict al Poloniei asupra teritoriilor pe care aceasta le-a deținut în trecut în Ucraina".

Aberatia nr 4 : Nimeni nu amenință Rusia, Putin amenință sa nu fie oprit războiul sângeros

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că țara sa va lovi “fulgerător” în cazul în care “cineva” va crea “amenințări strategice” pentru Rusia, prin intervenția în evenimentele din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia rachete
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close