Antena 3 CNN Opinii Când și unde se vaccinează primii oameni în stat?

Când și unde se vaccinează primii oameni în stat?

Radu Tudor consideră că debutul valului 2 al vaccinării anti-COVID19 ar trebui să aducă în atenția opiniei publice cât mai multe exemple de oameni de stat, demnitari care se vaccinează.

Când și unde se vaccinează primii oameni în stat?
de Radu Tudor    |    11 Ian 2021   •   09:35

”Debutul valului 2 al vaccinarii anti-COVID19 ar trebui sa aduca in atentia opiniei publice cat mai multe exemple de oameni de stat, demnitari care se vaccineaza.

Intreb si eu : cand si unde se vaccineaza primii oameni in stat? Am vrea sa filmam, sa incurajam populatia.

Deci, presedintele Klaus Iohannis unde si cand se vaccineaza?

Premierul Florin Citu?

Sefii celor 2 camere ale Parlamentului, Ludovic Orban si Anca Dragu?

Ministri, parlamentari, politicieni locali cunoscuti?

Mai intarziati mult?”, a scris jurnalistul Radu Tudor pe blogul său.

MApN pregătește vaccinarea personalului eligibil pentru etapa a II-a

În pregătirea trecerii la vaccinarea personalului eligibil pentru etapa a II-a de vaccinare, estimată de Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) să înceapă în a doua jumătate a lunii ianuarie, Ministerul Apărării Naționale a stabilit măsurile organizatorice pentru imunizarea voluntară a personalului militar și civil care activează în Armata României, respectiv militarii în rezervă, retragere, veteranii și văduvele de război.

În acest sens au fost stabilite două grupe de prioritate, în conformitate cu criteriile de eligibilitate prevăzute de strategia națională.

În prima grupă de prioritate sunt cuprinse persoanele care optează pentru vaccinare și care sunt înregistrate cu boli cronice, în funcție de indicația terapeutică, pensionarii militari cu vârsta de peste 65 de ani, veteranii și văduvele de război. De asemenea, va fi vaccinat personalul din serviciul de luptă permanent, personalul aeronautic (membri ai echipajelor, personal tehnic, controlori de trafic aerian etc), personalul militar și civil participant sau aflat în pregătire pentru misiuni și operaţii desfășurate în afara teritoriului național, dar și cel de la misiunile permanente, precum și personalul care execută misiuni în sprijinul altor instituții (MAI, Ministerul Sănătății etc). Din această grupă de vaccinare vor face parte și persoanele care ocupă funcții-cheie în structura MApN, precum și personalul, studenții și elevii instituțiilor militare de învățământ (conform recomandărilor de vaccinare pe criteriul de vârstă).

Cea de a doua grupă a acestei etape se adresează personalului militar și civil în activitate, care nu a fost cuprins în grupele de prioritate anterioare, pensionarilor militari cu vârsta sub 65 de ani și rezerviștilor voluntari.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close