Antena 3 CNN Opinii România este foarte bine văzută în Irak

România este foarte bine văzută în Irak

În urma deciziilor de ieri ale NATO, Alianța își suspendă misiunea de pregătire a armatei irakiene. Cei 14 militari români au părăsit deja teritoriul Irakului, asta și în baza rezoluției Parlamentului irakian, rămân să se concentreze doar contribuțiile militare la coaliția anti-ISIS.

România este foarte bine văzută în Irak
de Radu Tudor    |    07 Ian 2020   •   15:58

Este o decizie înțeleaptă, pusă repede în practică de ministrul Apărării. Militarii noștri sunt puși la adăpost și până când se va aplana tensiunea din Orientul Mijlociu, România nu va reveni cu militarii care îi instruiau pe militarii irakieni.

Prezența militară americană are la bază un acord bilateral între SUA și Irak. Neînțelegerile din interiorul administrației americane vizează acest acord. Deciziile sunt contradictorii. 

România este foarte bine văzută în Irak, am văzut acest lucru în mai multe baze pe care le-am vizitat, reputația noastră este foarte bună, România nu are de suferit în urma măsurii decise de membrii NATO, care au decis retragerea temporară a militarilor din această misiune. Cu acordul guvernului irakian această misiune poate fi reluată. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close