Antena 3 Opinii Rusia e disperată. Decizie de ultimă oră. Partidul lui Putin a votat

Rusia e disperată. Decizie de ultimă oră. Partidul lui Putin a votat

de Radu Tudor    |    26 Mai 2022   •   09:53
Rusia e disperată. Decizie de ultimă oră. Partidul lui Putin a votat
Sursa foto: Antena 3

Confruntată cu dificultăți uriașe în războiul declanșat asupra Ucrainei, Rusia ia o decizie care dovedește mobilizarea mascată a populației pentru înrolare.

Eșecurile militare zilnice, 12 generali uciși, nava amiral a Flotei Ruse la Marea Neagră scufundată și multe alte elemente concrete arată că Puțîn și camarila sa au evaluat și planificat greșit invazia, generând unul din cele mai usturătoare eșecuri militare rusești din istorie.

Rezistența remarcabilă a ucrainenilor care își apără țara de invadatori și livrarea unei cantități consistente de armament modern din partea Occidentului pune Moscova într-o situație și mai grea. Mobilizarea nedeclarată a populației este indiciul care ne arată că ne pregătim de un război pe termen lung, prin care Putin vrea să transforme Ucraina în Afganistanul Europei, notează radu-tudor.ro.

Va reuși el cu acest plan diabolic sau va da greș, căzând cu zgomot de la putere?

Parlamentul rus a adoptat miercuri legea care elimină limita de vârstă pentru înrolarea în armată, în plină ofensivă a trupelor ruse în Ucraina, relatează agenţiile AFP, Reuters şi EFE.

Legea, iniţiată de partidul preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, a fost votată în prima, a doua şi a treia lectură în Duma de Stat, camera inferioară, şi apoi de Senat.

”Trebuie să consolidăm forţele armate şi să ajutăm Ministerul Apărării. Comandantul nostru suprem face totul pentru a asigura că forţele noastre armate înving, şi noi trebuie să ajutăm”, a spus preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin.

”Adoptarea acestui proiect de lege va permite atragerea în armată a experţilor din domenii căutate”, a declarat la rândul său iniţiatorul proiectului de lege, Andrei Kartapolov.

Pentru operarea armamentului de înaltă precizie şi a armelor grele este nevoie de specialişti înalt calificaţi, iar experienţa arată că aceştia dobândesc astfel de competenţe în jurul vârstei de 40-45 de ani, au motivat deputaţii ruşi în fundamentarea proiectului de lege. Vor putea fi astfel atraşi în armată ingineri, specialişti în comunicaţii sau medici, printre alte specialităţi, se mai arată în document.

Conform normelor în vigoare până la adoptarea acestei noi legi, cetăţenii ruşi puteau semna un prim contract cu armata între vârsta de 18 şi 40 de ani, iar cei străini între 18 şi 30 de ani.

De acum înainte se va putea înrola în armată orice persoană voluntară care nu a atins vârsta de pensionare, stabilită în prezent în Rusia la 61 de ani şi jumătate pentru bărbaţi.

Iniţiativa survine după pierderile grele în oameni şi echipamente suferite de armata rusă în invazia lansată împotriva Ucrainei pe 24 februarie şi care nu decurge conform planului Moscovei, timp în care Ucraina şi-a mobilizat aproape toţi bărbaţii apţi să servească în armată.

Totuşi, deputaţii ruşi au susţinut că proiectul lor de lege nu urmăreşte realizarea unei mobilizări mascate a populaţiei pentru ”operaţiunea militară specială din Ucraina”, începută pe 24 februarie.

×
Subiecte în articol: Rusia radu tudor
Parteneri
x close