Antena 3 CNN Politică 100.000 de lei, factura organizării şedinţei de Guvern la Iaşi

100.000 de lei, factura organizării şedinţei de Guvern la Iaşi

100.000 de lei, factura organizării şedinţei de Guvern la Iaşi
Sursa foto: Guvern
28 Apr 2010   •   15:25

Transportul, cazare şi diurnele aferente participanţilor la şedinţa de guvern organizată la Iaşi, la jumătatea lunii martie, a costat bugetul de stat aproape 100.000 lei. Circa 72,6 milioane au reprezentat impactul bugetar provocat de deplasarea întregului Cabinet Boc şi al SGG în teritoriu, prima de acest gen a unui guvern în ultimii 8 ani. La această sumă s-au mai adăugat alte 25,4 milioane de lei folosite pentru cazarea şi transportul miniştrilor şi consilierilor participanţi la şedinţă, cheltuieli suportate de către ministere.

Conform datelor ministerelor citate de Mediafax, deplasarea la Iaşi a funcţionarilor din aparatul de lucru al premierului, a majorităţii membrilor Cabinetului şi a altor câţiva demnitari a fost efectuată cu un avion închiriat de Secretariatul General al Guvernului (SGG) de la compania Tarom.

"Impactul bugetar determinat de organizarea şedinţei de guvern şi deplasării la Iaşi a primului-ministru, reprezentanţilor aparatului propriu de lucru al premierului, al vicepremierului şi SGG este în sumă de 72.650,78 lei. Această sumă reprezintă totalul cheltuielilor pentru cazare şi transport", a precizat Secretariatul General al Guvernului.
La suma cheltuită de către SGG pentru organizarea şedinţei de la Iaşi se adaugă 25.482,54 lei, reprezentând costul pentru cazarea şi transportul participanţilor la şedinţ, suportat de către ministere, conform datelor furnizate de aceste instituţii.
Premierul, consilierii săi şi secretarii de stat de la Guvern au solicitat ca pentru cele trei zile în care s-au aflat la Iaşi să nu li acorde diurna de 13 lei/zi. Gestul nu a fost imitat şi de reprezentanţii ministerelor care compun acest guvern.
Astfel de reuniuni ale guvernului urmează a mai avea loc la Cluj, Timişoara şi Constanţa. Prima iniţiativă de acest gen şi singura până la guvernul Boc a mai fost pusă în aplicare în mai 2002, de fostul guvern PSD, atunci miniştrii s-au reunit în şedinţă la Piteşti.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sedinta guvern Iași costuri
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close