Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase a câştigat procesul cu Inspectoratul de Stat în Construcţii

Adrian Năstase a câştigat procesul cu Inspectoratul de Stat în Construcţii

Adrian Năstase a câştigat procesul cu Inspectoratul de Stat în Construcţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    04 Dec 2013   •   12:20
Adrian Năstase a câştigat, miercuri, la Judecătoria sectorului 5, procesul pe care i l-a intentat Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), instituţie pe care o acuză că i-a prejudiciat imaginea prin comunicatul în care se afirma că nu a plătit partea sa de prejudiciu din dosarul "Trofeul calităţii", de circa 750.000 de euro.
 
Judecătoria sectorului 5 a interzis Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), "pentru viitor", să mai publice comunicatul de presă emis la 13 februarie, în care se arăta, printre altele, că fostul premier a refuzat să plătească daunele din "Trofeul calităţii", potrivit Agerpres.
 
De asemenea, în urma deciziei instanţei, ISC va trebui să publice un nou comunicat, în care să specifice că suma respectivă a fost plătită de fostul premier.
 
Decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu apel la Tribunalul Bucureşti, în termen de 30 zile de la comunicare.
 
În plângerea adresată instanţei, Adrian Năstase susţine că, în februarie, reprezentanţii ISC au arătat în mod nereal faptul că nu a vrut să plătească suma de peste 3,3 milioane de lei, reprezentând partea sa din prejudiciul stabilit în dosarul "Trofeul calităţii".
 
Năstase a precizat că el şi-a exprimat dorinţa de a plăti suma de bani încă din 7 februarie, dar nu a putut, din cauza refuzului ISC de a o primi.
 
Fostul premier a menţionat în acţiune că, prin prezentarea nereală a situaţiei de fapt în comunicatul de presă şi a faptului că ISC nu a menţionat că instituţia a refuzat iniţial să primească banii, i-au fost afectate demnitatea, onoarea şi reputaţia.
 
Potrivit Agerpres, Adrian Năstase susţine că a achitat prejudiciul invocat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, de circa 750.000 de euro, încă din luna februarie. 
 
Pe 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru preşedinţie din partea PSD.
 
Prejudiciul total din dosarul "Trofeul calităţii" a fost stabilit la aproximativ 6,4 milioane de lei (peste 1,4 milioane de euro), instanţa stabilind ca toţi inculpaţii din dosar să plătească această sumă.
 
Pe 18 martie, Adrian Năstase a fost eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată în dosarul "Trofeul calităţii".

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close