Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Asumarea răspunderii pe coduri reprezintă o mare greşeală

Adrian Năstase: Asumarea răspunderii pe coduri reprezintă o mare greşeală

Adrian Năstase: Asumarea răspunderii pe coduri reprezintă o mare greşeală
Sursa foto: adrian nastase
19 Mai 2009   •   01:45

Liderii PSD continuă să îşi arate, rând pe rând, nemulţumirea legată de asumarea răspunderii pe codurile din justiţie. În cea mai recentă postare pe blogul său fostul premier Adrian Năstase continuă să critice această iniţiativă.
?Asumarea răspunderii pe nişte legi atât de importante reprezintă o mare greşeală. Este ca şi cum am face acest lucru cu Legea fundamentală. Slavă Domnului, acest din urmă lucru nu este posibil, că altfel??, scrie acesta.
Politicianul aminteşte că ?s-a văzut clar faptul că ceea ce era invocat, la începutul anului, drept o condiţie sine qua non pentru un Raport favorabil al CE pe Justiţie nu există. Comisia Europeană a spus-o în mod oficial şi nu o singură dată?. Adrian Năstase crede că ?într-o ţară obişnuită să ia prea mult decizii în grup restrâns, probabil că dezbaterea publică pare ceva exotic, însă nu acesta este cazul la cei pe care, atunci când vrem, îi dam drept exemplu. Prin urmare, nu aş fi deloc surprins că procedura aleasă pentru adoptarea Codurilor Civil şi Penal să nu fie reţinută ca un element pozitiv de către CE?.
Amintind că viitoarele coduri nu vor intra în vigoare decât în 2011, condiţii în care ? teza urgenţei ţine de imagine şi nu de oportunitate politică. Aş vrea să cred că PSD nu îşi va reconsidera poziţia în ceea ce priveşte nevoia dezbaterii publice a acestor proiecte de Cod. Eu nu spun că ele sunt bune sau proaste. Ceea ce spun este că nu poate decide o mână de oameni, cu atât mai puţin un singur om că s-a găsit cea mai bună formulă posibilă?.
Pentru a încheia: ?dacă amendamentele Legislativului au fost acceptate, nu înţeleg de ce este nevoie de asumarea răspunderii? Cine vrea asumarea răspunderii mai trebuie să înţeleagă un lucru: răspunderea nu se impune, ci se asumă ? liber, nu la ordin?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close