Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase despre Băsescu: Şmecher de Cotroceni

Adrian Năstase despre Băsescu: Şmecher de Cotroceni

Adrian Năstase despre Băsescu: Şmecher de Cotroceni
Sursa foto: adrian nastase
14 Apr 2009   •   03:33

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, că preşedintele Traian Băsescu "minte în stilul său obişnuit" când spune că nu s-ar afla în spatele dosarelor sale, el susţinând în continuare că aceste dosare sunt politice şi că Traian Băsescu lansează "fumigene şi minciuni".

"Traian Băsescu minte în stilul lui obişnuit. În loc să arate cum poate să rezolve promisiunile făcute celor din Educaţie după întâlnirea cu sindicaliştii, el lansează fumigene şi minciuni", a spus Năstase.

El a susţinut că dosarul Zambaccian a pornit de la o plângere depusă la DNA de către Mona Muscă, plângere semnată de către ea pe o hârtie cu antet al Alianţei Dreptate şi Adevăr.

Totodată, Năstase a precizat că, încă din anul 2002, primarul de atunci al Capitalei, Traian Băsescu, a făcut o acţiune în instanţă împotriva constructorului din Zambaccian, pentru a cere blocarea lucrării.

Adrian Năstase a spus că, în concluzie, preşedintele Traian Băsescu se află la originea acestei acţiuni politice îndreptate împotriva sa pe care a continuat-o după alegeri prin intermediul lui Daniel Morar, scrie Mediafax.

Năstase a mai precizat că preşedintele Traian Băsescu a spus aceste lucruri şi în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii din justiţie desfăşurată în urmă cu câteva săptămâni şi a arătat că, din păcate pentru şeful statului, aceste lucruri s-au aflat atât în străinătate, cât şi în plan intern.

"Traian Băsescu încearcă acum să mintă cu neruşinare pentru a ascunde de fapt o acţiune politică desfăşurată de el înainte, cât şi după alegeri. Ăsta este de fapt cel care doreşte să obţină încă un mandat: un mincinos care de fiecare dată a încercat să arunce perdele de fum pentru a ascunde problemele reale. Din acest motiv, România e acum izolată şi incapabilă de a discuta cu partenerii săi şi cu vecinii săi", a afirmat Năstase.

Fostul premier şi-a reînnoit totodată solicitarea ca preşedintele Traian Băsescu să facă publică stenograma întâlnirii dintre el şi reprezentanţii Justiţiei desfăşurată acum câteva săptămâni el arătând că jurnaliştii ar trebui să insiste ca această stenogramă să fie făcută publică, în baza legii transparenţei.

Preşedintele Traian Băsescu a respins, luni, afirmaţiile conform cărora ar ordona arestări, referindu-se la cazul lui Adrian Năstase, care l-a acuzat că i-a făcut dosare şi precizând că acţiunea a plecat de la "turnătoriile" foştilor colegi de partid, printre aceştia numărându-se Sergiu Sechelariu.

În acelaşi timp, fostul premier scrie pe blogul personal că declaraţiile preşedintelui din seara de luni au dezamăgit publicul, care ar fi aşteptat lămuriri privind discuţiile despre educaţie sau explicaţii cu privire la situaţia locativă a fiicei sale.
?Faţă în faţă cu aceste probleme importante, dintre care prima, cel puţin, mi se pare vitală pentru România, ce face preăedintele tarii? Îl atacă, a nu ştiu câta oară, pe Adrian Năstase. După atâţia ani, sunt obişnuit. De câte ori Traian Băsescu se află în dificultate, se întoarce, obsesiv, către Adrian Năstase?, scrie acesta.

Liderul PSD arată că a demonstrat de nenumărate ori că dosarul său este unul politic, creat la ?sesizarea Monei Muscă, pe hârtia cu antet a Alianţei DA, din perioada ?Să trăiţi bine!?.... Înţeleg însă că Basescu este supărat, de fapt, pe austrieci care au tradus într-o limbă internaţionala ceea ce românii ştiau de multă vreme : Băsescu vrea ?capul lui Năstase?. Cică nu e dosar politic, spune Băsescu, ci trădare de partid. Şmecher de Cotroceni!?
Iar în încheiere, Adrian Năstase scrie: ?remarc atenţia de neabătut a preşedintelui pentru persoana mea şi consecvenţa cu care îşi urmăreşte singurul său proiect prezidenţial, dar? cu salariile profesorilor cum rămâne??
Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close