Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: ?Interesul naţional este să scăpăm de Băsescu?

Adrian Năstase: ?Interesul naţional este să scăpăm de Băsescu?

Adrian Năstase: ?Interesul naţional este să scăpăm de Băsescu?
Sursa foto: adrian nastase
28 Oct 2009   •   03:58

Adrian Năstase face o analiză a declaraţiilor politice ale lui fostului său contracandidat la alegerile prezidenţiale din 2004 şi remarcă pe blogul său că ?Traian Băsescu vorbeşte grav şi des despre ?interesul naţional?. El vrea să dea sentimentul că a sorbit, încă de la naştere, din biberon, şi, mai târziu, din alte recipiente, secretul interesului naţional şi că a devenit păzitorul templului unde diverse vestale întreţin focul său sacru?.
Acesta subliniază că ?din păcate, el identifică, de fiecare dată, interesul personal cu interesul naţional. De exemplu, în 2005, interesul lui naţional a fost ruperea relaţiei cu FMI, pentru a-şi îndestula, fără controlul FMI, clientela politică. Acum, interesul lui naţional este să dea, până la alegeri, salarii şi pensii din împrumutul de 20 de miliarde de euro pe care l-a luat de la FMI? crede Adrian Năstase.
Amintind de alegerile prezidenţiale din 2005, liderul PSD aprecia că interesul actualului preşedinte ?era să facă de râs statul roman, în preajma semnării Tratatului de aderare la UE, acuzând guvernul de fraudarea alegerilor, pe modelul scandalului Revoluţiei portocalii din Ucraina. Expertiza realizată, după primul tur de scrutin, de către PRO DEMOCRAŢIA, cu specialişti străini , a arătat că a fost vorba de minciuni iresponsabile?. S-a dovedit că Băsescu a fost un mincinos ordinar dar lucrul ăsta nu a mai contat pentru rezultatul alegerilor. Minciunile de atunci erau în ?interesul naţional? al României??, se întreabă Năstase.
Pentru a concluziona că ?acum, tot mai mulţi români au înţeles că principalul interes naţional este să scăpăm ţara de pericolul unui nou mandat al lui Băsescu?.


În altă ordine de idei, fostul premier remarcă activitatea deosebită a Autorităţii Naţională pentru Locuinţe, care a publicat peste 20 de licitaţii având ca obiect locuinţe pentru tineri, şi a Companiei Naţionale de Investiţii, cu zeci de licitaţii pentru săli de sport.
Acesta dorea să atragă atenţia că termenul de finalizare a licitaţiilor este undeva la mijlocul lui noiembrie, înainte de alegeri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close