Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: „Mi-a atras atenția un tânăr cântăreț care invită la proteste împotriva bătrânilor care ne hotărăsc soarta; să protesteze în fața Ambasadei SUA!”

Adrian Năstase: „Mi-a atras atenția un tânăr cântăreț care invită la proteste împotriva bătrânilor care ne hotărăsc soarta; să protesteze în fața Ambasadei SUA!”

Adrian Năstase: „Mi-a atras atenția un tânăr cântăreț care invită la proteste împotriva bătrânilor care ne hotărăsc soarta; să protesteze în fața Ambasadei SUA!”
Sursa foto: Foto: Agerpres/Antena 3
22 Ian 2017   •   20:40

Adrian Năstase a postat pe blog un articol referitor la protestele din țară privind graţierea şi modificarea codurilor penale, arătând că i-a atras atenția apelul unui tânăr cântăreț care invită lumea la proteste „împotriva bătrânilor care ne hotărăsc soarta”.

Fostul premier subliniază că, în acest caz, protestul ar trebui să aibe loc în fața Ambasadei SUA, pentru că americanii ”au ales un președinte de 70 de ani și în noul Congres media de vârstă a celor aleși a crescut la 58, respectiv 63 de ani”.

Mi-a atras atentia initiativa unui tânăr cântăret care invită la proteste de amploare, astăzi, in Piata Victoriei. Inteleg că ar fi un protest „impotriva bătrânilor care ne hotărăsc soarta”. Tânărul cântăret consideră că e „timpul pentru o schimbare”. Nu-mi este clar dacă se doreste ca o nouă iesire in stradă a „tinerilor frumosi si liberi”  să producă un nou guvern Ciolos sau este vorba doar de un antrenament.

Eu cred insă că ei ar trebui să meargă să protesteze in fata ambasadei americane pentru că, in SUA, a fost ales un presedinte de 70 de ani iar, in noul Congres, a crescut vârsta medie a celor alesi  – la 58 de ani vârsta celor din Camera reprezentantilor si la 63 de ani vârsta senatorilor. In noul Senat american, spre exemplu, sunt 8 senatori cu vârste peste 80 de ani, 17 cu vârste peste 70, 38 peste 60, 23 peste 50, 13 peste 40 si doar unul cu vârsta peste 30 de ani. In esentă, noul Senat american pare, in perspectiva cântăretului nostru, o adunătură de „bosorogi”. Si totusi, ei vor hotări soarta Americii dar si a lumii. Nu acolo ar trebui organizat protestul? La poarta ambasadei americane? Prin comparatie, parlamentul nostru pare un parlament al adolescentilor si adolescentelor…”, a scris Adrian Năstase, pe blog.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close