Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Primul ministru poate face ce vrea el doar atunci când guvernul e monocolor

Adrian Năstase: Primul ministru poate face ce vrea el doar atunci când guvernul e monocolor

Adrian Năstase: Primul ministru poate face ce vrea el doar atunci când guvernul e monocolor
Sursa foto: adrian nastase
18 Iun 2009   •   08:54

Adrian Năstase se arată deranjat de ieşirile în public ale lui Traian Băsescu. Fostul premier aminteşte pe blogul său că şeful statului ?a lansat un nou atac la moguli şi la presă, după ce i-a folosit din nou în cel mai caraghios mod cu putinţă. A venit la guvern, şi-a făcut show-ul mediatic, a certat miniştrii în direct, a ţinut presa în sală în timp ce simula dialogul cu miniţtrii, şi apoi se leagă tot de presă că îi deformează mesajele?, scrie Adrian Năstase..
Pentru ca apoi să amintească de articolul 87 din Constituţie, unde se stabileşte la ce şedinţe poate să participe preşedintele: ?la cele în care se dezbat probleme privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice iar, la cererea primului ministru, în alte situatii. Ştiu, se spune că l-a chemat primul ministru. Dar primul ministru poate face ce vrea el doar atunci când guvernul e monocolor. Atunci când existî un protocol şi o coaliţie formată din două partide, pe picior de egalitate, e normal să fie consultată şi nu doar informată, cu 5 minute înainte,şi coaliţia. Coaliţia decide dacă acceptă sau nu.? Liderul PSD crede că toate deciziile de fond privind guvernarea ar trebui să se ia în comun.
Politicianul cred ecă Băsescz este ipocrit câbd vorbeşte de ?parteneriatul? sau cu guvernul. ?El nu trebuie să aibă cu guvernul un ?parteneriat?, ci o relaţie instituţională corectă. Iar asta ar înseamna dialog. Dacă dorea să discute cu membrii Cabinetului, Băsescu nu avea nevoie de toate televiziunile ?mogulilor? pentru a se consulta cu ei. În realitate, el i-a luat ca decor pe miniştri. Daca îl interesau temele cu adevărat, stimula dialogul. El nu a lăsat însă pe nimeni să intervină, a avut un monolog agresiv şi s-a adresat, de fapt, presei şi electoratului, nu miniştrilor?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sedinta de Guvern Adrian Nastase
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close