Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase se simte hărţuit: Sunt victima unor şicane politice

Adrian Năstase se simte hărţuit: Sunt victima unor şicane politice

Adrian Năstase se simte hărţuit: Sunt victima unor şicane politice
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Dec 2013   •   07:46

Adrian Năstase s-a apărat joi în faţa judecătorilor spunând că este hărţuit politic. Fostul premier le-a cerut magistraţilor să dea un verdict bazat pe argumente solide şi nu pe bruiaje exterioare. Totodată, Năstase le-a reproşat judecătorilor că nu iau în calcul probele apărătorilor săi. 


Năstase a susţinut în sala de judecată că este victima unor şicane politice.
 
"De nouă ani sunt prin tribunale. Coperţile dosarelor sunt politice, la fel filele şi agrafele. Mulţi mă vor condamna din principiu. Le sunt antipatic. Mă întreb dacă dvs. veţi judeca fără bruiaje exterioare", a spus fostul premier PSD, Adrian Năstase, în sala de judecată.
 
Totodată, Năstase a declarat în faţa judecătorilor că este hărţuit cu acuzaţii umilitoare. 
 
"Faptul că procurorii DNA mă acuză că am primit de la Irina Jianu sute de chiuvete şi bideuri din China este degradant. Faptul că sunt hărţuit mă deranjează", a mai spus Năstase.
 
El a cerut magistraţilor să ţină cont de argumentele şi dovezile avocaţilor săi. 
 
"Am asistat cinci ore la un dialog al surzilor. Pentru DNA acest dosar are o miză imensă. Doamna procuror nu a răspuns argumentelor avocaţilor. Sentinţa este necesară pentru a justifica eforturile financiare din ultimii ani. Sunt nevinovat, la fel şi soţia mea. Ar fi momentul ca această acţiune să înceteze", a mai spus Năstase. 
 
Şi soţia sa, Dana Năstase, şi-a susţinut nevinovăţia în sala de judecată, spunând că singurii bani pe care i-a luat de la consulul Ioan Păun sunt 35.000 de dolari pentru tratamentul mamei sale. Dana Năstase spune că suma înaintată de procurori, de 700.000 de dolari, este una nereală. 
 
Jurnaliştii de la Lumea Justiţiei au demontat una dintre probele pe care procurorii şi-au axat rechizitoriul şi anume suma de bani pe care familia Năstase ar fi primit-o de la consulul român din China. Potrivit publicaţiei, nici la ultimul termen, instanţa nu a verificat aceste detalii, despre care spun că ar arunca în aer tot dosarul.

Judecătorii au amânat joi anunţarea verdictului. Adrian Năstase va afla verdictul în dosarul Zambaccian la data de 6 ianuarie.


 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close