Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, soluţie pentru formarea unui nou guvern

Adrian Năstase, soluţie pentru formarea unui nou guvern

Adrian Năstase, soluţie pentru formarea unui nou guvern
07 Noi 2015   •   19:18

Adrian Năstase oferă pe blogul său o soluţie rapidă care să pună capăt crizei politice actuale.

"In ceea ce priveste solutiile imediate, nu are rost să ne gândim la alegeri anticipate parlamentare (inclusiv in varianta simultană cu cele locale). Cel putin din motive tehnice. De aceea, o solutie probabilă pentru formarea unui nou guvern, in conditiile in care Liviu Dragnea nu a făcut o propunere de candidat de premier in numele unei coalitii majoritare, este repetarea modelului din 1991 – guvernul Stolojan (din care am făcut parte, alături de Mircea Ionescu Quintus)), intr-o formulă de mare coalitie condusă de un tehnocrat, guvern care avea ca mandat organizarea alegerilor parlamentare din 1992 (initial gândite a avea loc in 6 luni; până la urmă organizate după un an). Posibil ca Dacian Ciolos să fie propus pentru prima echipă; dacă nu va fi votat se va căuta un alt candidat cu acelasi profil."

Fostul premier e de părere că deşi momentan nu este într-o situaţie prea bună, PSD ar putea avea o strategie pentru alegerile din 2016.

"Trist pentru PSD este faptul că, in urmă cu un an, spera să aibă si presedintele si primul ministru, iar acum nu mai are nici măcar conducerea guvernului. Probabil că există insă o strategie pentru câstigarea alegerilor din 2016."

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close