Antena 3 CNN Politică ALDE: Ce urmează după creşterea TVA? Să ne viziteze FMI?

ALDE: Ce urmează după creşterea TVA? Să ne viziteze FMI?

ALDE avertizează că eventuala creştere a TVA va atrage un efect de avalanşă, în urma căruia alimentele se vor scumpi, iar puterea de cumpărare a populaţiei va scădea.

ALDE: Ce urmează după creşterea TVA? Să ne viziteze FMI?
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Oct 2020   •   13:00

Prognozată de unii economişti, majorarea TVA ar urma să fie soluţia la care va recurge Guvernul, după alegeri, pentru a compensa scăderea veniturilor, bugetare, care s-au prăbuşit în contextul pandemiei.

"Scenariile extrem de negre cu privire la evoluția economică a României devin realitate!

Ceea ce am tot atras atenția, că de la 1 ianuarie vor urma măsuri rupte din guvernarea Băsescu-Boc, este confirmat de către economistul șef al ING. Mai exact, Valentin Tătaru estimează că Guvernul va crește TVA după alegeri.

Ce înseamnă asta? Că după creșterea TVA va crește și inflația, iar puterea de cumpărare a românilor va scădea. Adică, vor crește prețurile la alimente, la bunurile de care românii au nevoie zilnic. Cei care vor resimți cel mai tare aceste măsuri ale Guvernului vor fi românii cu venituri mici, în special pensionarii, cărora Orban și Iohannis nu au vrut să le majoreze pensiile, conform legii, cu 40%.

Programul pe care PNL îl propune românilor după alegeri se numește austeritate!

P.S. Ce urmează să mai aflăm? Că probabil va veni și FMI de la 1 ianuarie în România, că veniturile românilor vor fi tăiate din nou, pe modelul 2010?", se spune în postarea distribuită de ALDE pe Facebook.

 

×
Subiecte în articol: ALDE TVA FMI
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close