Antena 3 CNN Politică Alegeri pentru Camera Deputaţilor. Rezultate finale: Radu Stroe îl învinge detaşat pe Honorius Prigoană

Alegeri pentru Camera Deputaţilor. Rezultate finale: Radu Stroe îl învinge detaşat pe Honorius Prigoană

Alegeri pentru Camera Deputaţilor. Rezultate finale: Radu Stroe îl învinge detaşat pe Honorius Prigoană
18 Ian 2010   •   10:06

Liberalul Radu Stroe a câştigat alegerile parţiale la nivelul Colegiului 1 pentru Camera Deputaţilor. Biroul Electoral Municipal (BEM) a anunţat, luni dimineaţă, rezultatele finale ale scrutinului de duminică.

Astfel, reprezentantul PNL, Radu Stroe, a reuşit să obţină 70,17% (7.625 voturi). Contracandidatul său, reprezentantul PD-L, Honorius Prigoană, a obţinut 29,83% (3.242 voturi).

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEM, Iulian Ivan, numărul total de alegători care s-au prezentat la urne a fost 11.006, reprezentând 27,11% din totalul celor înscrişi pe liste.


Încă de la anunţarea rezultatelor parţiale, Honorius Prigoană şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe candidatul PNL, Radu Stroe. Cu toate acestea, Prigoană Jr. a menţionat că se simte câştigătorul acestor alegeri, pentru că s-a luptat cu trei partide şi cu Primăria Sectorului 1.

"Îl felicit pe domnul Chiliman pentru această victorie, cât şi pe domnul Stroe. Dar îi asigur că voi urmări îndeaproape activitatea lor. Domnul Stroe începe un mandat scurt, direct în opoziţie. Să vedem ce va reuşi să facă în acest mandat", a spus Honorius Prigoană.


Radu Stroe i-a transmis contracandidatului său ca data viitoare să încerce să căştige alegerile fără să mai ceară ajutorul nimănui. În replică, Honorius Prigoană a admis că a pierdut mandatul de deputat, dar l-a avertizat pe contracandidatul său că a câştigat o bătălie, nu şi războiul.

"De fapt, eu sunt câştigătorul acestei lupte. Pentru că mi-am propus să am o campanie curată, de bun simţ. Vă asigur că nu voi renunţa la lupta politică. Voi câştiga alături de tineri, alături de PD-L, care a fost singurul partid care a avut curajul să susţină un tânăr de 23 de ani", a mai spus Honorius Prigoană, care s-a arătat convins că la alegerile din 2012 va obţine un mandat de parlamentar.

Antena3.ro


×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close