Antena 3 CNN Politică Alexandru Rafila, după întâlnirea cu sindicatele din sănătate: "Trebuie să avem o politică de resurse umane pe termen mediu măcar"

Alexandru Rafila, după întâlnirea cu sindicatele din sănătate: "Trebuie să avem o politică de resurse umane pe termen mediu măcar"

Deputatul PSD, Alexandru Rafila și senatorul PSD, Leonard Azamfirei, au susținut marți, la Parlament, o dezbatere cu reprezentanți ai organizațiilor profesionale, sindicale și ai asociațiilor de pacienți, despre sustenabilitatea sistemului de sănătate după 11 luni de pandemie COVID-19.

Alexandru Rafila, după întâlnirea cu sindicatele din sănătate: "Trebuie să avem o politică de resurse umane pe termen mediu măcar"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   16:20

La întâlnire au participat parlamentarii PSD din cele două comisii de sănătate. Profesorul Rafila a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, concluziile la care au ajuns, în urma întânirii cu reprezentanții cadrelor medicale din România.

"Organizațiile de pacienți își doresc un acces sigur și ușor la servicii de sanatate și la medicamente. În România, datorită modului în care s-au desfășurat lucrurile, acest acces a fost limitat. Spitalele COVID au tratat exclusiv acest tip de pacienți.

Probabil că este momentul și pentru România să trecem la schimbarea acestui concept. Cum se întâmplă și în alte țări din UE, în care spitalele generale tratează în circuite separate atât pacienți COVID cât și alte categorii de pacienți. Tocmai pentru a ușura accesul la servicii de sănătate." a explicat Alexandru Rafila.

Acesta a subliniat încă o dată ideea unui Pact Național pentru Sănătate, a fiind singura soluție pentru un sistem de sănătate sustenabil:

"Să sperăm că o să putem să trecem dincolo de prejudecățile politice și o să răspundem întradevăr prin ceea ce facem în Parlament, nevoilor oamenilor din această țară.

Accesul universal la servicii de sănătate este dezideratul la care trebuie să lucrăm cu toții. Noi trebuie să avem o politică de resurse umane pe termen mediu măcar. Este o condiție esențială. Legea Bugetului trebuie să țină cont de toate aceste elemente."

Alexandru Rafila, critici dure pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: "Nu am văzut soluții, am văzut doar scuze”

Alexandru Rafila, deputat PSD şi reprezentantul României la OMS, a declarat că social democraţii pregătesc o moțiune simplă pe Sănătate, motivată de "acțiunile și mai ales inacțiunile” ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

PSD anunță că vor depune o moțiune simplă pe Sănătate, în Camera Deputaților, acesta urmând să intre în dezbatere săptămâna viitoare.

"Moțiunea simplă pe sănătate va fi depusă la Camera Deputaților cu asociațiile medicilor, cu asociațiile pacienților și săptămâna viitoare va intra în dezbatere”, a spus Radu Oprea, potrivit Mediafax.

 

 

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close