Antena 3 CNN Politică Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: Suntem oameni responsabili. Nu votăm Guvernul Cîțu

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: Suntem oameni responsabili. Nu votăm Guvernul Cîțu

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a spus că social-democrații sunt niște "oameni responsabili" și că vor vota la învestirea Guvernului Cîțu așa cum e mai bine pentru România.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD: Suntem oameni responsabili. Nu votăm Guvernul Cîțu
Sursa foto: Facebook
10 Mar 2020   •   17:20

"În primul rând trebuie să vedem ce face PNL, pentru că încalcă decizia CCR, pe de altă parte nu-şi respectă propriul coleg, ca să fiu elegant. În momentul în propui un coleg de partid şi nu te duci să-l votezi, într-o situaţie de criză cum este aceasta, nu este doar o lipsă de criză faţă de colegi, ci şi o iresponsabilitate crasă faţă de cetăţenii României. Nu poţi într-o astfel de situaţie, în care totuşi avem această epidemie în creştere în fiecare zi, să te joci de-a guvernul, de a vota sau nu propriul guvern, să o luăm de la capăt cu audierile de miniştri în comisii, totuşi e o glumă, ţara se află într-o situaţie de criză şi este nevoie de un guvern stabil. Noi am anunţat că vom participa la şedinţa de vot. Toţi colegii PSD vor fi prezenţi joi la şedinţa de învestire, urmând ca toate aceste lucruri să le hotărâm", a afirmat Simonis.

Simonis a mai spus că liberalii ar avea majoritatea necesară pentru a trece Guvernul numai dacă își vor vota propriul cabinet. Mai multe grupuri parlamentare, printre care USR, PMP, ALDE, minorități națioale, au anunțat că vor vota la vedere Guvernul Cîțu.

Liderul deputaților PSD a spus, în cele din urmă, că partidul din care face parte e hotărât să nu voteze Guvernul Cîțu.

"Vom lua o decizie în acest sens în zilele următoare. În acest moment decizia este clară - de a nu vota Guvernul Cîţu - pentru că nu e nevoie de voturile noastre, având în vedere că PSD are 200 de parlamentari, iar celelalte grupuri care au anunţat şi propus acest premier au 265, având nevoie doar de 233 pentru a învesti acest guvern. Prin urmare, este datoria PNL de a strânge această majoritate, pare că o au, şi de a vota colegul propus pentru funcţia de prim ministru. Dacă au făcut această propunere în glumă, chiar şi în condiţiile acestei crize care este în creştere, vor fi taxaţi de români", a mai spus Simonis.
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close