Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu dă o lovitură guvernului de tehnocrați

Alina Gorghiu dă o lovitură guvernului de tehnocrați

Alina Gorghiu dă o lovitură guvernului de tehnocrați
Sursa foto: Foto: Alina Gorghiu/Facebook
02 Iun 2016   •   11:34

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că punctul de vedere al consilierului prezidenţial Laurenţiu Ştefan cu privire la viitorul Guvern nu reprezintă şi viziunea liberalilor şi subliniază că tehnocraţia este doar o soluţie temporară.

"PNL este concentrat în acest an pentru a câştiga alegerile locale şi parlamentare. În urma acestor alegeri, ne dorim să administrăm cât mai bine şi cât mai multe oraşe ale României, iar în toamnă să formăm majoritatea parlamentară pentru desemnarea unui premier liberal. Analizele consilierului prezidenţial reprezintă punctul său personal de vedere pe care îl respect, dar nu reprezintă şi viziunea Partidului Naţional Liberal. Tehnocraţia este doar o soluţie temporară, viabilă doar pe termen scurt, pentru a asigura stabilitate într-un an electoral complicat", susţine Gorghiu într-o declaraţie remisă Agerpres.

Fosta coaliţie de stânga la putere în România reprezintă o şansă bună de forţe care să totalizeze voturi în alegerile parlamentare din decembrie, dar este puţin probabil să obţină suficient sprijin pentru a forma un guvern, a declarat, miercuri, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan.

Cele două mari partide - social-democraţii de stânga (PSD) şi rivalii lor politici, liberalii centrişti (PNL) - ar obţine fiecare în jur de 32-35% din voturi, mai puţin de 50% pentru a propune un premier, consideră Laurenţiu-Mihai Ştefan, consilierul pe politică internă al lui Klaus Iohannis, într-o declaraţie la Summitul pentru Investiţii în Europa de Est, organizat de Reuters (Reuters Eastern Europe Investment Summit).

Potrivit lui Ştefan, în condiţiile în care niciun partid nu va câştiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru.

"Evident, preşedintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar şi de un tehnocrat... există încă multe semne de întrebare", a declarat Ştefan.

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close