Antena 3 CNN Politică Alţi 13 membri ai unor secţii de votare din Constanţa, cercetaţi pentru fraude la referendum

Alţi 13 membri ai unor secţii de votare din Constanţa, cercetaţi pentru fraude la referendum

Alţi 13 membri ai unor secţii de votare din Constanţa, cercetaţi pentru fraude la referendum
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    22 Noi 2012   •   11:37

Un număr de 13 membri ai unor secţii de votare din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, sunt cercetaţi de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru fraude comise la referendumul din 29 iulie, de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Ei sunt acuzaţi că au introdus în urne buletine de vot pentru alegători care nu au votat şi că au semnat în locul acestora, falsificând astfel documentele informează Mediafax.

Procurorii arată în rezoluţia de începere a urmăririi penale că, la referendumul din 29 iulie, "învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral".

De asemenea, procurorii de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) fac cercetări în cazul membrilor a două birouri electorale din judeţul Constanţa.

Procurorii au dispus miercuri începerea urmăririi penale faţă de Lenuţa Lăcrămioara Simion, Georgiana Andronic, Marioara Miuţu, Răzvan Alexandru Covaliuc, Daniela Ghibăldan, Andrei Alexandru Grădişteanu şi Violeta Stănimic, toţi fiind membri ai Secţiei de votare nr. 488 din localitatea Lumina, la referendumul din 29 iulie.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi şase membri ai Secţiei de votare nr. 489 din localitatea Lumina, respectiv Elena Iordan, Gheorghe Grădişteanu, Felicia Negoiţă, Constantin Tache, Vasilica Vărvăroiu şi Adelina Gabriela Tache.

În urmă cu două zile a fost începută urmărirea penală în cazul altor cinci membri ai unei secţii de votare din Ovidiu, judeţul Constanţa, pentru fraude la referendumul din 29 iulie, fiind acuzaţi de aceleaşi fapte.








×
Subiecte în articol: referendum
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close