Antena 3 CNN Politică Antonescu: Decizia lui Băsescu privind renunţarea la serviciile Poliţiei, iresponsabilă (VIDEO)

Antonescu: Decizia lui Băsescu privind renunţarea la serviciile Poliţiei, iresponsabilă (VIDEO)

Antonescu: Decizia lui Băsescu privind renunţarea la serviciile Poliţiei, iresponsabilă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Sep 2010   •   12:51

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că le va cere colegilor parlamentari să solicite audierea ministrului Vasile Blaga şi a şefului SPP, pentru a vedea dacă ceea ce a decis preşedintele Traian Băsescu este legal.

Antonescu a apreciat drept "iresponsabilă" din punct de vedere politic decizia şefului statului de a renunţa la serviciile MAI. El a adăugat că hotărârea similară a premierului Emil Boc "agravează" situaţia.

Liderul PNL a arătat că asigurarea siguranţei şefului statului şi a premierului nu ţine de "nervii" şi "bâzdâcii" unei persoane. Crin Antonescu a susţinut că, prin demersul său, Traian Băsescu vrea să "învrăjbească categorii de arme", respectiv Poliţia cu Jandarmeria şi SPP cu cele două.

Gestul preşedintelui de a renunţa la serviciile Ministerului de Interne este ilegal, consideră liderii Opoziţiei, dar şi fostul preşedinte, Emil Constantinescu. Îi dau dreptate lui Traian Băsescu numai democrat-liberalii.

Liderii opoziţiei au reacţionat imediat la decizia preşedintelui de a renunţa la serviciile Ministerului de Interne, acuzându-l pe Traian Băsescu de iresponsabilitate politică.

Fostul şef al statului, Emil Constantinescu, spune că un preşedinte trebuie să respecte anumite rigori, chiar şi în timpul liber.

Pe de altă parte, deputatul PDL, Cezar Preda, sare în apărarea preşedintelui şi spune, de fapt, că poliţiştii sunt cei care au încălcat legea.

Protestul poliţiştilor organizat vineri, în Piaţa Victoriei, a degenerat, iar protestatarii au pornit în marş spre Palatul Cotroceni, deşi nu aveau autorizaţie să facă acest lucru. Poliţiştii şi-au aruncat şepcile în curtea Palatului şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close