Antena 3 CNN Politică Antonescu, despre parlamentarii migratori: Porumbei voiajori interesaţi de bucăţica înmuiată în sos

Antonescu, despre parlamentarii migratori: Porumbei voiajori interesaţi de bucăţica înmuiată în sos

Antonescu, despre parlamentarii migratori: Porumbei voiajori interesaţi de bucăţica înmuiată în sos
Sursa foto: Crin Antonescu
07 Apr 2010   •   14:15

Parlamentarii s-au transformat în porumbei voiajori ahtiaţi după bucăţica înmuiată în sosul puterii. Ce e mai grav este că societatea civilă nu mai reacţionează la aceste dovezi de luare în bătaie de joc a votului dat de români aleşilor, a declarat miercuri liderul PNL, Crin Antonescu, referindu-se la deputaţii şi senatorii care au părăsit în ultimele luni rândurile PNL şi PSD pentru a se alătura independenţilor sau PD-L.

"Tot în calitate de partid politic, cu forţele pe care le avem, vom încerca să declanşăm şi să animăm o dezbatere în societatea civilă cu consursul unor ONG-uri din România care cel puţin pe vremuri păreau pasionate de o anumită etică a actului politic şi a omului politic, de traseismul politic, organizaţii care stabileau liste cu oameni care sunt sau nu în opinia lor demni să intre în Parlament, pentru că fusesem într-un partid sau altul. Ne confruntăm cu un fenomen de o amploare nemaivazută, cu o sfidare aproape cotidiană a bunului simţ în politică şi orice altceva. Asistăm la transformarea unui număr de parlamentari în porumbei călători, în porumbei voiajori, sau câini de pripas care sar gardul după o bucăţică înmuiată în sos şi nu mai avem o reacţie a societăţii civile la aşa ceva", a acuzat Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că cei care decontează aceste migrări nu sunt partidele din Opoziţie, ci ?alegătorul român, de care acestia îşi bat joc".

"În fond, ONG-urile care îl reprezintă nu în plan politic, ci în plan civil pe alegătorul român ar trebui să pună această problemă, pentru că victima piesei de teatru pe care ni-l oferă în fiecare zi aşa-zişii independenţi, cei care merg direct la PD, totdeauna la PD, niciodată la un partid de opoziţie, victima acestor oameni este alegătorul român de al cărui vot îşi bat joc. Sigur că toate aceste acţiuni vor ocupa o bună parte din agenda noastră, pentru că socotim că e datoria noastră ca partid de opoziţie. E vorba de oameni care, în ciuda explicaţiilor pe care încearca să le dea - şi găsesc oameni care să-i asculte - nu au plecat din cauza unui disconfort sau a unei singuratăţi care i-a cuprins în Bacău sau nu ştiu unde. Regret faptul ca Gabriel Berca a fost pe rând prefect, secretar general al Guvernului şi senator", a spus Antonescu.

Senatorul PNL Gabriel Berca şi-a dat marţi demisia din acest partid şi s-a înscris în PD-L, reclamând neînţelegeri cu liderul organizaţiei liberale de la Bacău, Romeo Stavarache.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close