Antena 3 CNN Politică Antonescu: Geoană să se lase de politică, Băsescu, de dansuri, Guvernul, de asumare, Boc de unii miniştri

Antonescu: Geoană să se lase de politică, Băsescu, de dansuri, Guvernul, de asumare, Boc de unii miniştri

Antonescu: Geoană să se lase de politică, Băsescu, de dansuri, Guvernul, de asumare, Boc de unii miniştri
Sursa foto: Crin Antonescu
10 Sep 2009   •   17:00

Preşedintele Crin Antonescu a lansat joi un atac dur la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi a liderilor coaliţiei de guvernare, Mircea Geoană şi Emil Boc, cărora le-a imputat susţinerea pentru asumarea nedemocratică a răspunderii cele trei pachete de legi, dar şi sprijinirea unor miniştrii neperformanţi în fruntea Educaţiei, Justiţiei, Muncii şi Internelor. Dacă lui Geoană i-a recomandat să se lase de politică şi lui Băsescu de dansuri, premierului Boc liderul liberal i-a solicitat să retragă pachetele legislative destinate asumării guvernamentale pe motiv că acesatea au aruncat ţar în haos şi să-i demită pe miniştrii neperformanţi vinvovaţi de întocmirea acestor legi.

Asumarea răspunderii, haos pentru România

?În faţa a ceea ce se întâmplă în România astăzi din punct de vedere social, în faţa protestului întins şi conjugat al unor sindicate din domenii foarte importante, învăţământ, sănătate, ordine publică, administraţie publică, conjugat cu protestul magistraţilor, cu ameninţarea unei greve generale pe care ne-o anunţă reprezentanţii sindicali ai peste un milion de salariaţi din românia, cerem în sfârşit un act de responsabilitate din partea guvernului Emil Boc, pentru că altul nu avem în acest moment, şi anume retragrere pachetelor destinate asumării, negocieri reale cu partenerii sociali şi dezbaterea în Parlament a acestor legi de maximă importanţă", a susţinut Crin Antonescu.
Liberalul a anunţat că partidul său îşi menţine în caz contrar dreptul de a iniţia o moţiune de cenzutră. "Ne menţinem intenţia fermă de a iniţia o moţiune de cenzură care să sancţioneze atât formal cât şi pe conţinut acest demers al Guvernului", a anunţat Antonescu, fără să explice dacă UMR s-a raliat demersului propriului partid.
Liderul PNL a declarat că lipsa unei dezbateri în Parlament pe legile pe care Guvernul intenţionează să-şi asume răspunderea riscă să arunce România în pragul haosului.

"Suntem realmente în pragul haosului. Îi fac direct vinovaţi pe Traian Băsescu, Emil Boc şi Mircea Geoană. Suntem într-o situaţie în care România nu a mai fost de multă vreme. Cerem un gest şi retragerea acestor pachete", a mai afirmat Crin Antonescu.

Forţa şi ipocrizia lui Geoană versus...

Liderul PNL a criticat şi comportamentul duplicitar al principalului său contracandidat în turul doi al alegerilor prezidenţiale, social-democratul Mircea Geoană. În opinia lui Antonescu, liderul PSD plăteşte acum pentru minciunile din campania electorală şi pentru faptul că s-a aliat cu Traian Băsescu. "Am văzut de curând apariţia jalnică a unui om politic cu mare responsabilitate pentru că e preşedintele Senatului şi al unuia dintre cele două partide de guvernare. Un om politic care se afla la guvernare şi care spune că nu e capabil să facă ce ar fi vrut, ce ar fi fost mai bine, trebuie să se lase de politică. Geoană plăteşte decontul nu numai pentru minciunile din campania electorală, dar şi pentru situaţia în care a făcut un compromis şi s-a aliat cu partidul patronat de Traian Băsescu. Aici se vede care este forţa, ipocrizia lui Mircea Geoană", a susţinut Antonescu.

...talentul la dans al preşedintelui Băsescu
În schimb, şefului statului liderul liberal i-a recomandat să lase dansurile şi campania de doi lei pentru a scoata ţara din ?haosul? real în care s-ar afla. "Lui Traian Băsescu îi cer, nu în calitate de contracandidat, să lase dansurile, campania de doi lei şi să-şi facă datoria. Preşedintele trebuie sa fie mediator. Îl invit să o facă, iar în timpul liber să facă şi campanie", a afirmat Crin Antonescu.

Andronescu, Sârbu, Nica şi Predoiu, codaşii buni de demis

Preşedintele PNL a acuzat starea în care se află Guvernul, afectat de incapacitatea miniştrilor Educaţiei, Justiţiei, Muncii şi Internelor şi i-a solicitat premierului Emil Boc să se dispenseze de serviciile acestora.. "Eu cred că de urgenţă orice Guvern sănătos ar trebui să se debaraseze de ministrul Educaţiei, de ministrul Justiţiei, de ministrul Muncii, de ministrul de Interne. Sunt oameni care nu sunt capabili în mod evident şi nu au nici cea mai mică preocupare pentru a gestiona decent, acceptabil domeniul pe care îl conduc", a conchis Antonescu.

Întrebat dacă cere demisia celor patru miniştri - Ecaterina Andronescu, Cătălin Predoiu, Marian Sârbu şi Dan Nica - Antonescu a precizat că "nu mai este relevant într-un Guvern care se prezintă şi funcţionează în halul Guvernului Emil Boc să fie numai unii daţi afară".

"Dar eu cred că acesta este un gest minim pe care orice prim-ministru responsabil ar fi trebuit să-l facă. Cred că tot acest guvern ar trebui să plece nu doar de la putere, nu doar de la Palatul Victoria, ci undeva unde au mai rămas păduri prin România să se ascundă de ruşinea pe care cred că ar trebui s-o poarte în faţa tuturor românilor", a suţinut liderul PNL.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close