Antena 3 CNN Politică Antonescu îl acuză pe Băsescu de diversiuni pentru discreditarea proiectului Iohannis

Antonescu îl acuză pe Băsescu de diversiuni pentru discreditarea proiectului Iohannis

Antonescu îl acuză pe Băsescu de diversiuni pentru discreditarea proiectului Iohannis
Sursa foto: Crin Antonescu
27 Noi 2009   •   14:05

Liderul Crin Antonescu şi-a reluat vineri explicaţiile referitoare la motivele care l-au determinat să susţină candidatura social-democratului Mircea Geoană în turul doi ale alegrilor prezidenţiale şi l-a acuzat pe candidatul PD-L Traian Băsescu că încearcă să provoace o serie de diversiuni pentru a discredita soliditatea şi credibilitatea proiectului Iohannis ca alternativpă de guvernare pentru România. Liderul liberal a mai cerut celor care l-au votat în turul întâi să-i acorde încrederea şi de această dată şi să susţină cu votul lor opţiunea sa şi a partidului său.

"Nu pot sta deoparte. Chiar dacă împărtăşesc mâhnirea, nu suntem, nu sunt într-o situaţie în care să nu-mi asum o acţiune politică", şi-a motivat Antonescu implicarea în campania electorală a pesedistului Mircea Geoană.

Liderul liberal a mai afirmat că şansa României este un alt preşedinte şi un guvern competent condus de Klaus Johannis pentru ieşirea din criza politică şi economică.

"Nu am încălcat niciunul dintre angajamentele din campania electorală. Am rămas consecvent cu opţiunile, proiectele şi promisiunile atâtea cât au fost pentru dumneavoastră. Încerc să obţin o forţă de acţiune cât mai mare, un câmp de acţiune cât mai semnificativ, să impun o parte considerabilă a proiectului meu, care este şi al dumneavoastră. Vă solicit încrederea în continuare?, a mai spus Antonescu, în apelul către alegători, amintind că soluţia Johannis, pe care a propus-o încă din octombrie, s-a transformat într-un proiect pe termen lung, care va putea fi pus în aplicare odată cu schimbarea lui Traian Băsescu.

El l-a acuzat pe actualul şef al statului că încearcă descreditarea acestui proiect punând sub semnul întrebării motivele care ar sta în spatele aplicării acestei iniţiative.

?În aceste zile, începând cu Traian Băsescu şi propagandiştii săi se încearcă o diversiune, o dezinformare în legătură cu opţiunea mea şi cu proiectul meu. Soluţia Iohannis s-a tranformat în proiectul Iohannis. Majoritatea pe care o construisem pentru o durată scurtă s-a transformat într-un angajament de durată. Soluţia Iohannis are şansa să se transforme într-un proiect Iohannis care înseamnă un alt mod de a desemna miniştri, de a guverna? a subliniat Antonescu.

Liderul PNL l-a mai acuzat pe Traian Băsescu că s-a transformat în disperare de cauză într-un ?turnător care se luptă cu moguli care s-au întâlnit şi au discutat. Aceasta este tot ce poate spune Traian Băsescu românilor.

Antonescu a precizat că programul de guvernare ? în măsura în care ideile noastre vor fi impuse a fost alcătuit şi asumat public de mine încă din 13 iulie 2009?.

?Nu are nici o legătură cu Dinu Patriciu şi restul celor menţionaţi convulsiv de Traian Băsescu cu discuţiile pe care le-am purtat şi le port cu Mircea Geoană? a mai dat asigurări liderul PNL.

Antonescu a respins şi atacurile PD-L legate de posibila creştere a taxelor."Asigur pe toată lumea şi garantez personal că există elemente clare în sprijinul ideilor pentru care am fost votat. Prima măsură prevăzută în acest acord este reducerea fiscalităţii. Garantez că nu va creşte cota unică, TVA, dimpotrivă, aceste taxe vor scădea, va scădea CAS-urile, după instalarea noului guvern, va fi abrogat impozitul forfetar, neimpozitarea profitului reinvestit" a arătat liderul PNL.

Antena3.ro

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close