Antena 3 CNN Politică "Autenticul stângist? Cătălin Cherecheş lasă partidul lui Oprea pentru PNL şi Primaria Baia-Mare

"Autenticul stângist? Cătălin Cherecheş lasă partidul lui Oprea pentru PNL şi Primaria Baia-Mare

"Autenticul stângist? Cătălin Cherecheş lasă partidul lui Oprea pentru PNL şi Primaria Baia-Mare
Sursa foto: Cãtãlin Cherecheº
19 Mai 2010   •   13:07

Deputatul Cătălin Cherecheş, fost membru PSD şi reprezentant al grupului independenţilor, a anunţat, miercuri, în plenul Camerei, că s-a înscris în PNL. Cel care mai acum câteva luni se reclama ca fiind un reprezentant autentic al noului partid de stânga creat de Gabriel Oprea, pare a fi fost momit spre dreapta cu promisiunea candidaturii sale ca reprezentant liberal la alegerile parţiale pentru Primăria Baia-Mare. Cherecheş şi-a justificat noua dezertare prin faptul că "soluţiile liberale sunt oportunităţi pentru acest moment dificil" în care se află ţara.
Dan Mihalache, consilierul preşedintelui PNL, a declarat, marţi, că deputatul Cătălin Cherecheş este o opţiune validă a PNL pentru candidatura la alegerile parţiale pentru Primăria Baia-Mare, acesta fiind aşteptat să-şi depună cât mai curând adeziunea la formaţiunea liberală.
"Cătălin Cherecheş e o opţiune validă a PNL pentru candidatura la Primăria municipiului Baia Mare şi aşteptăm în cel mai scurt timp adeziunea sa la formaţiunea noastră politică. Vom putea împreună configura o echipă, primar-city-manager, care să ofere credibilitate pentru băimăreni", a spus Dan Mihalache.
Pe de altă parte, Mihalache a precizat că Cherecheş "poate fi în acelaşi timp un bun preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Baia-Mare".
Întrebat dacă mai sunt şi alte opţiuni de candidaturi, liberalul a replicat: "Nu, deocamdată nu mai sunt".
Cherecheş este propus de liberalii din Baia-Mare, fiind unul din candidaţii cu cele mai mari şanse de a câştiga alegerile parţiale pentru Primăria Municipiului, înregistrând peste 20% în sondajele locale, susşin surse liberale, citate de Mediafax.
Potrivit sondajelor, alţi candidaţi bine cotaţi sunt cel propus de PSD, Mircea Dolha, şi candidaţii PDL, care ar putea fi inspectorul general Marian Pop sau actualul subprefect al Municipiului Baia-Mare Dorin Buda.
Cătălin Cherecheş are însă trecut de migrator politic. A fost ales deputat de Maramureş pe listele PSD. El a demisionat din acest partid în februarie 2010 şi a activat ulterior ca deputat independent, cochetând la un moment dat cu grupul parlamentarilor adunaţi de Gabriel Oprea.
La un moment dat s-a autopropus drept unul dintre vicepreşedinţii la nivel naţional ai noii formaţiuni politice înfiinţate de grupul independenţilor, Uniunea Naţională pentru Progresul României. În iarna lui 2010 el declara că va răspunde de noua structură pentru mai multe judeţe din zona Ardealului de Nord.
?Voi fi unul dintre vicepreşedinţii formaţiunii. Mă voi ocupa de zona Ardealului de Nord, cu judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa ? Năsăud, Satu Mare. Ceea ce este o dovadă a faptului că pentru noul partid autentic de stânga contează mult faptul ca oamenii din Ardeal sunt respectaţi de cei care conduc România?, afirma atunci Cherecheş.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close