Antena 3 CNN Politică Baconschi către românii din Italia: Suntem români, suntem europeni, suntem şi sicilieni!

Baconschi către românii din Italia: Suntem români, suntem europeni, suntem şi sicilieni!

Baconschi către românii din Italia: Suntem români, suntem europeni, suntem şi sicilieni!
Sursa foto: Foto: INTACT Images
23 Oct 2011   •   12:42
Teodor Baconschi, ministrul Afacerilor Externe, a avut sâmbătă o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii române din sudul Italiei, la Catania, conform Agerpres.

La eveniment au participat pete 1500 de reprezentanţi ai românilor din Italia, ai mediului de afaceri, autorităţi locale şi ai asociaţiilor şi ONG-urlor.

În discursul de deschidere, şeful diplomaţiei române a adresat un mesaj de susţinere pentru comunitatea românească şi a subliniat legătura puternică dintre România şi Italia.

"Am reuşit să facem şi acest pas! Suntem români, suntem europeni, suntem şi sicilieni!” a spus Baconschi. „Ştiu că e greu să munciţi departe de casă, să trudiţi oră de oră ca soarta voastră să se amelioreze. Un lucru să ştiţi: vă considerăm parte a naţiunii române şi voi lucra necontenit ca să nu vă simţiţi înstrăinaţi, chiar dacă Italia este o ţară soră”, a continuat Baconschi.

Ministrul şi-a manifestat mulţumirea pentru faptul că românii din Italia sunt bine integraţi, contribuind semnificativ la economia italiană, organizând numeroase acţiuni, manifestări şi evenimente pentru promovarea culturală a României.

"Comunitatea românească din Italia şi comunitatea de afaceri italiană din România sunt punţi solide între cele două ţări”, a arătat ministrul, subliniind că în Italia lucrează circa 1.000.000 de români iar peste 30.000 de întreprinderi cu capital italian sau mixt în România au angajat mai mult de 800.000 de români.



×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi europeni Catania
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close