Antena 3 CNN Politică Baconschi, dezvăluiri incredibile despre PMP: Mi s-au cerut 100.000 de euro pentru un loc eligibil

Baconschi, dezvăluiri incredibile despre PMP: Mi s-au cerut 100.000 de euro pentru un loc eligibil

Baconschi, dezvăluiri incredibile despre PMP: Mi s-au cerut 100.000 de euro pentru un loc eligibil
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Iul 2014   •   17:06
UPDATE 19.20:  Candidaţilor PMP li s-a cerut obţinerea unor sponsorizări legale, nu să vină cu geanta la cineva, a precizat Teodor Baconschi, într-o altă postare pe pagina de Facebook.


Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, care a demisionat din PMP imediat după congresul în care Elena Udrea a fost aleasă preşedinte, acuză că i-au fost ceruţi 100.000 de euro, "cu scandaluri şi insulte", pentru a fi "tolerat" pe un loc eligibil în partid.

Baconschi a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ”Precizari pentru cei care sustin ca intelectualii angajati politic abandoneaza lupta prea usor”, despre tensiunile din cadrul Partidului Mişcarea Populară, precum şi despre faptul că i-au fost ceruţi bani în schimbul unei funcţii în partid.

"În acest rezumat nu intră mii de detalii: lovituri interne, nedreptăţi, abuzuri, umilinţe. Nu intră nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu ieşise - la un prim scrutin intern - cap de listă, sau pentru cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruţi, cu scandaluri şi insulte, pentru a fi "tolerat" pe locul 3(considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să "scot" o asemenea sumă. Nu intră nici sutele de mii de injurături primite de la cetaţenii care, pe bună dreptate iritaţi, m-au judecat "la pachet" cu toată "clasa politică", dominată, cum ştim, de figuri agramate şi/sau interlope", a scris Baconschi pe pagina sa de Facebook.

Teodor Baconschi a demisionat recent din PMP. El a fost pe locul trei pe lista PMP pentru europarlamentare, însă partidul a obţinut doar două mandate de eurodeputaţi.

Astăzi, Adrian Papahagi a demisionat din Partidul Mişcarea Populară şi a ales aceeaşi variantă ca Traian Băsescu - a postat un mesaj de adio pe Facebook. Papahagi susţine că preşedintele partidului, Elena Udrea, este "un produs periculos al noii generaţii de politicieni".

"Ceea ce spune Teodor Baconschi acum înseamnă penal. Afirmaţia că i s-au cerut 100.000 de euro pentru un loc eligibil înseamnă că în partidul lui Băsescu se vând locuri de parlamentari şi europarlamentari. Ceea ce face Teodor Baconschi acum este un autodenunţ. Într-o ţară care are un regim constituţional democratic, un stat de drept şi un sistem judiciar funcţional, ar trebui sa avem o autosesizare a Parchetului General", a declarat Radu Tudor, realizatorul "Punctul de Întâlnire", la Antena 3.


×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi radu tudor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close