Antena 3 Politică Baconschi şi-a dat demisia din PDL: Mi-aţi recomandat, de la Cluj, să fac ciocul mic

Baconschi şi-a dat demisia din PDL: Mi-aţi recomandat, de la Cluj, să fac ciocul mic

02 Iun 2013   •   23:12
Baconschi şi-a dat demisia din PDL: Mi-aţi recomandat, de la Cluj, să fac ciocul mic
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi şi-a anunţat demisia din PDL, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui partidului, Vasile Blaga, în care reproşează, printre altele, că reformiştii din PDL n-au fost niciodată sprjiiniţi şi acceptaţi de conducerea formaţiunii, informează Mediafax.

Teodor Baconschi susţine, în scrisoarea adresată, duminică, liderului PDL, Vasile Blaga, că mesajul său către acesta "notifică" demisia din partid, el amintind că a intrat în PDL, convins că democrat-liberalii, alături de preşedintele Traian Băsescu, va reforma statul şi va promova politici de dreapta.
   
"Prezentul mesaj vă notifică demisia mea din PDL. Am intrat în partid ca ministru de Externe tehnocrat, convins că - alături de preşedintele Traian Băsescu - PDL îşi poate asuma misiunea de a reforma statul şi de a promova politici de dreapta capabile să dezvolte economia românească. Sunteţi la curent cu activitatea mea: pe lângă prestaţia ministerială, în vârf de criză internă şi internaţională, am creeat Fundaţia Creştin Democrată, cu scopul de a consolida dimensiunea doctrinară a PDL şi dialogul cu societatea civilă. Am promovat de asemenea proiectul Legii votului prin corespondenţă, pentru ca românii din diaspora să se simtă parte a naţiunii", susţine Baconschi în scrisoarea adresată lui Vasile Blaga.
   
În acelaşi document, Baconschi afirmă că nu a ezitat să apere Guvernul Boc în perioade foarte dificile, când "mulţi lideri ai PDL preferau să stea deoparte, în timp ce alţii părăseau partidul, trecând la USL".
   
"Vă reamintesc şi faptul că am susţinut, după puterile mele, atât campania pentru alegerile locale, cât şi campania pentru parlamentare: trimis să candidez la Iaşi, în plin fief USL, am obţinut 21 la sută din voturile exprimate în colegiul senatorial 4, depăşind media pe ţară adjudecată de ARD", adaugă Teodor Baconschi.
   
Totodată, el reproşează conducerii PDL că semnatarii moţiunii Reformiştii, propuşi pentru excludere din PDL, nu au fost niciodată sprijiniţi şi acceptaţi cu adevărat în partid.
   
"Conducerea actuală consideră că prezenţa lor în PDL este inutilă sau chiar dăunătoare. Dar chiar mesajele domniei voastre, transmise prin presă, mă pun într-o situaţie inacceptabilă: pe de o parte, aţi recurs la o formulă imprecativă, sperând că se va alege praful şi pulberea de cei care pleacă din PDL. Pe de altă parte, într-un ultim acces de eleganţă, mi-aţi recomandat - de la Cluj - să fac ciocul mic. Nu cred că acest gen de limbaj trebuie să caracterizeze conlucrarea dintre membrii unei formaţiuni politice democratice, în România europeană", adaugă Baconschi.

În finalul scrisorii, Teodor Baconschi precizează că pleacă din PDL "fără urmă de resentiment", fiind convins că partidul îşi va urma "drumul indicat" de şeful PDL Vasile Blaga.
   

×
Subiecte în articol: Teodor Baconschi vasile blaga

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close